Ceai de SEMINŢE DE MĂRAR

  • Denumire științifică: Anethum graveolens
  • Producător: DaciaPlant

Mărarul face parte din familia Apiaceae, fiind o plantă erbacee, anuală, legumicolă, cu o valoare terapeutică deosebită. Cultivată încă din antichitate, de către egipteni, greci şi romani, planta este astăzi cunoscută pe tot globul. În medicina tradiţională, seminţele de mărar sunt utilizate datorită proprietăţilor estrogenice pe care acestea le deţin, fiind recomandate pentru corectarea carenţelor de estrogeni care apar la femei. Mărarul este o plantă care favorizează dezvoltarea caracterelor secundare feminine (măreşte sânii, încetineşte ritmul de creştere a pilozităţii, catifelează pielea), prelungind tinereţea biologică a femeii.

Actiuni:

Estrogenic, stimulează şi armonizează activitatea aparatului reproducător la femei, emenagog, (declanşează ciclul menstrual), galactogog (stimulează secreţia lactată la femeile care alăptează), tonic digestiv, stomahic, carminativ, antispastic, diuretic.

Contribuie la:

- funcţionarea normală a sistemului hormonal feminin

- normalizarea secreţiei de lapte la lăuze

- funcţionarea normală a digestiei

- reducerea spasmelor care apar la nivelul tractului digestiv.

Indicatii:

Se utilizează ca adjuvant în: amenoree (lipsa ciclului menstrual), hipogalacţie (cantitate mică de secreţie lactată), dismenoree (ciclu menstrual neregulat şi dureros), sterilitate la femei, menopauză prematură, hipoplazie mamară, digestie dificilă, meteorism (balonare), spasme digestive.

Contraindicatii:

Hiperestrogenism, hipermenoree, chisturi ovariene, noduli mamari, tumori benigne şi maligne, mamare sau genitale, sarcină, alergie la mărar.

Forma de prezentare: 50 g

Administrare:

INTERN:

- pulbere - planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 min., după care se înghite cu apă.

- macerat la rece - se prepară dintr-o linguriţă cu vârf de plantă adăugată la 250 ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu macerat pe zi, cu 30 de min. înainte de mese.

- infuzie - se prepară dintr-o linguriţă cu vârf de plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 15 min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 de min. înainte de mese.

Ingrediente:

Mărar (Anethum graveolens) - fructe.

Exclusiv Online - 26.09.2013

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Mediafax nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.