TINCTURĂ DE IENUPĂR (DaciaPlant)

Denumire științifică: Juniperus communis
Producător: DaciaPlant

TINCTURA DE IENUPĂR este o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din fructele plantei Juniperus communis.

Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.

În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.

DESPRE  IENUPĂR:

Ienupărul face parte din familia Cupressaceae, fiind un arbust conifer, răşinos, spontan, cu frunze aciculare, cu o dungă albă pe faţă şi verzi-închis pe dos. Fructele se prezintă ca nişte bobiţe, de culoare negru-albăstrui, aromate, cu gust uşor dulceag. Creşte la altitudini de 700-1500 m, la marginea pădurilor şi poienelor, pe păşuni, pe coline şi în zone muntoase. Rezistent la ger şi la secetă, preferă locurile luminoase. În medicina tradiţională ienupărul se folosea în afecţiuni urinare (infecţii şi litiază urinară), digestive şi respiratorii. Se mai numeşte archiş, boabe-de-brad, brădişor, brazi-pitici, cetină, feniar, ienuper, inibahar, jinept, jip mic etc.

Actiuni

Diuretică, antiseptică urinară, intestinală şi respiratorie, litotriptică urinară, antiinflamatoare, analgezică, depurativă, bronhodilatatoare, stomahică, carminativă, hipoglicemiantă, sudorifică.

Contribuie la

– funcţionarea normală a sistemelor:
– urinar, prin ameliorarea diurezei şi a capacităţii de detoxifiere a rinichilor
– digestiv, prin detoxifierea tractului intestinal (prin eliminarea florei de fermentaţie şi
de putrefacţie) şi creşterea poftei de mâncare
– respirator, prin menţinerea sănătăţii arborelui bronşic

– reducerea disconfortului care apare la nivelul articulaţiilor, ligamentelor şi muşchilor.

Indicatii

Se utilizează ca adjuvant în: edeme, afecţiuni ale tractului urinar (infecţii urinare, litiază renală), afecţiuni digestive (infecţii gastro-intestinale, enterite, enterocolite, colite de fermentaţie, dispepsie, flatulenţă, anorexie), bronşite acute şi cronice, reumatism, artrite, gută.

Precautii

Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Administrarea îndelungată poate produce iritaţii la nivelul căilor urinare şi hematurie.

În caz de nefrită acută, cronică şi nefroză se administrează numai cu recomandarea medicului.

În cazul administrării pe durate mai lungi de timp (peste 3 săptămâni), se recomandă asocierea tincturii de ienupăr cu plante cu efect protector asupra epiteliului renal, cum ar fi nalba, coada-şoricelului şi muşeţelul.

A nu se depăşi cure de 6 săptămâni consecutive.

Contraindicatii

Din cauza conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică şi ciroză hepatică. Insuficienţă renală, sarcină, alăptare, alergie la Ienupăr, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Forma de prezentare: 50ml

Administrare:

INTERN:

Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură diluată in 100 ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Copii 7-14 ani: câte 10-30 picături de tinctură diluate în 100 ml apă sau ceai (jumătate de pahar) de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

Ingrediente: alcool etilic 50% vol.; apă purificată;  ienupăr (Juniperus communis) – fructe (27%).

Raport plantă/alcool etilic – 1:3,7.

Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

* Informațiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale, ci le aplicarea defectuoasa sau nereușită vreunui tratament. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel. CSID nu furnizează sfaturi medicale similare celor pe care le puteți primi de la medicii care efectuează consultația si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu își propune să înlocuiască consultul medical de specialitate, informația prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi Produse gemoterapice în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sandwich proteic și chifteluțe vegetale cu piure de cartofi și sos de ceapă