3 reţete de savurat când mergi cu cortul: chilli, quinoa, somon

Vara aduce cu sine o serie de activităţi cât mai variate. Desigur, tuturor ne place să mergem la munte, la mare, să găsim cele mai luxoase camere de cazare şi să fim răsfăţaţi, însă există şi iubitori ai mersului cu cortul sau momente în care câteva nopţi în natură ne reîncarcă bateriile. Dar ce mâncăm într-o astfel de aventură Noi ne-am gândit la câteva reţete extrem de gustoase, ideal de preparat pentru o escapadă la camping!

Poate că de cele mai multe ori avem tendinţa de a găti doar carne şi legume atunci când mergem la camping şi folosim un simplu grătar. Am ales câteva reţete pe care le poţi face şi în confortul propriei tale case, dar şi în inima pădurii sau a muntelui. Ai nevoie doar de puţină creativitate şi de câteva pregătiri realizate în prealabil, însă totul este rapid şi foarte delicios!

Chilli la foc de tabără

Ingrediente:

• 250 grame carne de vită tocată
• 60 grame paprika dulce
• 1 lingură de boia afumată
• 1 lingură de usturoi tocat
• 2 linguriţe sare
• piper după gust
• 3 linguri de unt nesărat
• 60 grame ceapă tăiată
• 2 ardei graşi tăiaţi cubuleţe
• 2 cartofi mari, tăiaţi cubuleţe
• 2 morcovi medii tăiaţi cubuleţe
• 2 foi de dafin
• jumătate de conservă de boabe de fasole drenată şi clătită
• 60 grame de roşii tăiate şi decojite
• 2 căni supă din oase de vită sau apă
• jumătate de cană de smântână grasă

Preparare:

Căleşte carnea în untul uşor încins alături de usturoi şi condimente. Odată călită, adaugă supa sau apa, legumele mărunţite şi sosul de roşii. Lasă amestecul la fiert până când legumele sunt fierte complet. La final adaugă smântâna pentru gust.

Chifteluţe dulci de quinoa la foc

Ingrediente:

• 1 cană quinoa prăjită
• 4 căni fulgi de ovăz
• 1 cană jumătate chipsuri de cocos (sau fulgi)
• jumătate de cană de seminţe de susan
• jumătate de cană de seminţe de floarea soarelui
• jumătate de cană seminţe de in
• 1 linguriţă cardamom măcinat
• jumătate de cană ulei de măsline
• jumătate de cană sirop de arţar
• jumătate de cană miere
• extract de vanilie
• opţional: fructe confiate

Amestecul se va forma în mici biluţe asemănătoare chiftelelor, se vor aşeza ulterior pe o tavă şi se vor găti la foc timp de 20-30 de minute până când devin rumene şi crocante. Se pot servi cu fructe proaspete sau cu îngheţată.

Somon în folie de aluminiu cu sos de fructe

Ingrediente:

• un sfert de cană de fructe de pădure îngheţate
• 2 linguriţe de miere
• 1 lingură de suc proaspăt de lămâie + 2 lămâi medii tăiate rondele
• 4 bucăţi de somon
• 2 linguriţe sare
• piper după gust
• cimbru măcinat sau proaspăt – după gust

Preparare:

Adaugă într-un borcan fructele îngheţate, mierea şi sucul de  lămâie. Prepară un piure şi pune capacul borcanului, urmând să îl laşi la rece pentru următoarele 3 zile.

Pentru fiecare felie de somon, ai grijă să ai câte o bucată mare de folie de aluminiu. Adaugă câteva rondele de lămâie în fiecare folie şi aşază somonul deasupra, împreună cu un fir de cimbru sau cimbru măcinat. Împachetează compoziţia şi lasă la rece timp de 24 de ore (poate în râul de munte lângă care ai campat). După cele 24 de ore (respectiv 3 zile pentru sos), încinge bine un grătar şi aşază fiecare pacheţel cu somon deasupra, lăsându-l la gătit pentru aproximativ 8 minute. Ai grijă ca în cele 8 minute să mai despachetezi din loc în loc somonul, cu ajutorul unei furculiţe, pentru ca acesta să nu se gătească în exces (este ideal atunci când rămâne uşor roz la mijloc). Somonul se va servi cu sosul de fructe de pădure!

Citește și:
10 alimente şi băuturi de consumat pe timp de caniculă
Salată de vinete: 3 reţete delicioase
Quinoa: beneficii şi reţete uşor de preparat
Exclusiv Online - 21.08.2018

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.