Pacheţele în foi de orez cu sos dulce-acrişor

Această reţetă este foarte uşoară pentru cei cu experienţă la împachetat sarmale :). Eu vă propun pacheţelele din foi de orez cu legume şi omletă. Pentru pacheţelele acestea vă asigur că este nevoie doar de puţină îndemânare şi dacă îndemânare nu este, atunci se poate compensa cu puţină creaţie.
  • Publicat:
Pacheţele în foi de orez cu sos dulce-acrişor

Această reţetă este foarte uşoară pentru cei cu experienţă la împachetat sarmale 🙂

Eu vă propun pacheţelele din foi de orez cu legume şi omletă.

Pentru pacheţelele acestea vă asigur că este nevoie doar de puţină îndemânare şi dacă îndemânare nu este, atunci se poate compensa cu puţină creaţie.

Ingrediente: foi de orez – 6 buc.; morcov – 2 buc.; avocado – 1 buc.; mango – 1 buc.; castravete – 1 buc.; ceapa verde – 2 fire;
coriandru – 10 g; ardei gras roşu – 1 buc.; ouă – 3 buc.
Pentru sosul dulce acrişor: oţet de orez – 10 cl; zahăr de palmier – 100 g; pastă de tomate – 5 g; ardei iute roşu – 1 buc.; coriandru – 10 g; sos de peşte – 2 cl; lime – 1 buc.

Acum ca aţi ales legumele preferate, ele se taie în batonaşe subţiri sau tip “julienne”. Apoi mai trebuie cel mai indispensabil /important ingredient: foile de orez. De unde se pot cumpăra? Sunt câteva locuri în care pot fi găsite: magazinele tip “healthy” sau cel mai bine (şi cu ocazia asta faceţi şi o mini excursie) la Dragonul Roşu, unde puteţi găsi şi un Bok Choy (varză chinezească) adevărat. După ce s-au cumpărat foile de orez şi am tăiat legumele, se face o omletă din gălbenuşul de la cele trei ouă şi doar un albuş, pentru ca omleta să fie mai galbenă, ea se condimentează apoi cu puţin piper, sare şi coriandru proaspăt.

Foile de orez se înmoaie puţin în apă rece, pe rând, pe măsură ce sunt folosite. Asta se face deoarece altfel riscăm ca ele să se înmoaie prea tare şi să devină greu de manevrat. Se întinde foaia de orez pe tocător şi se aranjează legumele şi omleta după bunul plac. După aceea, se rulează pacheţelele şi se aşează pe o farfurie. înainte de a ne apuca de sos, pacheţelele se acoperă cu un şerveţel înmuiat în apă rece, pentru a nu se deschidrata.

La sos este nevoie de oţet de orez, zahăr de palmier, pastă de tomate, ardei iute roşu proaspăt, coriandru proaspăt, lime şi sos de peşte. Pentru a prepara sosul, se toacă ardeiul iute şi coriandrul. Pe foc, într-o crăticioară mică, se pun oţetul şi zahărul de palmier până când se dizolvă zahărul, apoi se adaugă pasta de tomate şi ardeiul iute tocat. Se potriveşte gustul cu sosul de peşte. Se lasă la răcit, după care se adaugă coriandrul proaspăt şi zeama de lime.

La final, se taie pacheţelele din foi de orez cât o îmbucătură şi se aranjează pe un platou şi se servesc alături de sosul dulce acrişor.

Reţetă oferită de Chef Florin Scripcă, alias FOA, jurat MasterCherf România.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Vinete la grătar în salată de crutoane
Vinete la grătar în salată de crutoane
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: