Cea mai simplă reţetă de frappe cu frişcă şi topping de caramel

Dacă vă număraţi printre cei care adoră cafeaua rece, cu siguranţă această reţetă de frappe va fi pe gustul vostru în aceste zile calde de început de vară!

În loc să cheltuiţi o mică avere pe un frappe la terasă, ce-aţi spune să vi-l faceţi acasă, oricând vă este poftă?

Vă oferim în cele ce urmează o reţetă simplă, dar delicioasă, de frappe cu ness, lapte, frişcă şi topping de caramel. 

Ingrediente pentru frappe:
 

  • 2 linguriţe cu ness
  • o linguriţă cu zahăr (opţional)
  • 4 linguri cu apă rece
  • un pahar de 150 ml de lapte rece
  • 3 cuburi de gheaţă
  • frişcă la tub
  • 2 linguriţe de sirop de caramel pentru cafea

Mod de preparare

Se amestecă, o jumătate de minut, nessul cu zahărul şi apa într-un shaker sau într-un borcan cu capacul pus, până compoziţia devine o spumă. 

Se adaugă într-un pahar înalt cuburile de gheaţă, lapte cât să le acopere, apoi spuma cu ness. Se amestecă bine, apoi se adaugă frişcă (după gust) şi siropul de caramel. Opţional, se poate presăra puţină scorţişoară peste frişcă. Se înfige un pai în pahar şi se savurează băutura cu gândul la un concediu de vară binemeritat!

Citește și:
Trufe de ciocolată şi cafea
Cafea Granita Dukan
Prăjitură cu ciocolată şi cafea
Cafea instant îngheţată
Exclusiv Online - 02.06.2017
Taguri: frappe, cafea

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.