Îngheţată de pepene galben

Ingrediente:

  • 1 pepene galben mediu
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 6 linguri de zahăr
  • 2 picături de esenţă de vanilie
  • 3 linguri de smântână
  • 1 lingură de nuci (sau caju sau migdale, fistic)

Mod de preparare:

Pepenele galben se face piure. Într-o cratiţă non-aderentă se pun la foc 450 ml şi zahăr şi se amestecă în continuu. Într-un bol mic se mixează 50 ml lapte şi amidonul de porumb.

Când laptele şi zahărul fierb se adaugă şi amestecul din lapte şi amidon. Se lasă la foc mic şi se amestecă în continuu. Se pune şi esenţa de vanilie. Se lasă la răcit.

Apoi se pune 3,4 ore în congelator. Apoi se dă prin blender şi se adaugă şi smântâna. Se mixează, şi se pun şi nucile măcinate. Se pun la congelator pentru încă 7,8 ore. Se serveşte cu frunze de mentă.

Citește și:
Limonadă de pepene roşu cu ardei iute
Granita cu căpşuni - reţetă VIDEO!
Suc anti-balonare şi detoxifiant cu pătrunjel, mere şi spanac
Articol din revistă - 02.09.2015
Taguri: gheata, lapte, porumb, pepene

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.