Dulceaţă de struguri

Ingrediente: 2 kg boabe struguri, 1 kg zahăr, sucul de la o lămâie, jumătate de baton de vanilie, 3-4 pahare de apă.

Mod de preparare: se taie pe jumătate boabele de struguri şi se scot sâmburii cu o scobitoare. Strugurii acoperiţi cu zahăr se lasă într-un vas acoperit, timp de o oră. Se adaugă apa şi vanilia şi se lasă la fiert, luându-se periodic spuma rezultată.

Când siropul se leagă, turnaţi sucul de lămâie şi lăsaţi încă 5-10 minute.

Citește și:
Papanaşi cu smântână şi dulceaţă
Gem de smochine şi mere cu scorţişoară
Articol din revistă - 20.10.2014 Sursă foto: Shutterstock

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.