Chec de ciocolată cu zmeură

Acest chec de ciocolată, pe placul întregii familii, va avea un gust mai intens dacă îl veţi orna cu bucăţele de ciocolată neagră şi zmeură.
  • Publicat:
Chec de ciocolată cu zmeură

Acest chec de ciocolată, pe placul întregii familii, va avea un gust mai intens dacă îl veţi orna cu bucăţele de ciocolată neagră şi zmeură.

Timp de preparare: 25 de minute
Timp de coacere: 35 de minute

Ingrediente pentru 8 – 10 porţii:

175g unt
410g zahăr
3 ouă
un pliculeţ de vanilie
315g făină cernută
70g cacao cernută
80g migdale măcinate o linguriţă de sare
un pliculeţ de praf de copt
285ml smântână
185ml cafea la filtru, răcită
un pumn de zmeură
ciocolată neagră rasă zahăr pudră, pentru ornat

Mod de preparare:

Amestecaţi untul şi zahărul până se obţine o cremă omogenă – aproximativ patru minute. Adăugaţi ouăle şi vanilia şi mixaţi ingredientele la viteză redusă, până se încorporează.

Amestecaţi toate ingredientele uscate într-un bol, turnaţi jumătate din acestea în aluat, adăugaţi smântâna şi restul de ingrediente uscate, mixând la viteză redusă. Când aluatul a devenit moale şi fără cocoloaşe, adăugaţi cafeaua şi continuaţi să mixaţi, foarte încet, pentru omogenizarea compoziţiei.

Turnaţi aluatul într-o tavă de chec unsă cu ulei şi acoperită cu hârtie de copt. Daţi la cuptor timp de 45 – 50 de minute şi introduceţi o scobitoare în chec, acesta fiind copt când scobitoarea iese curată din prăjitură.

Scoateţi checul din cuptor şi lăsaţi-l să se răcească 20 de minute, înainte de a-l scoate din formă. Când s-a răcit complet, presăraţi deasupra zmeură, ciocolată rasă şi zahăr pudră.

Sursa: Mediafax

Foto: Pinterest

Urmărește CSID.ro pe Google News
Clătite cu afine
Clătite cu afine
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân