Tort cu cremă de ricotta, lămâie, rozmarin şi migdale

Ţi-e poftă de ceva dulce? Încearcă un desert decadent: tort cu cremă ricotta, lămâie, rozmarin şi fulgi de migdale.
  • Publicat:
Tort cu cremă de ricotta, lămâie, rozmarin şi migdale

 

Ţi-e poftă de ceva dulce?

Încearcă un desert decadent: tort cu cremă ricotta, lămâie, rozmarin şi fulgi de migdale. 

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie şi metoda de preparare!

Timp de pregătire: 35-45 minute

 

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • 120 g unt moale
  • 1 lingură de pudră de vanilie
  • 2 lămâi (pentru coajă)
  • 600 g făină
  • 300 g brânză ricotta
  • 2 fire de rozmarin
  • 100 g fulgi de migdale şi zahăr pudră pentru decorare

Metoda de preparare: 

1. Se bat ouăle şi zahărul până se obţine o cremă fină. Se adaugă vanilia, coaja de lămâie şi untul şi se amestecă. Se adaugă făină puţin câte puţin, urmând apoi brânza ricotta şi frunzele de rozmarin, până când se obţine un aluat neted.

2. Se pune aluatul într-un vas termorezistent şi se coace până când compoziţia are o textură aurie-maro, la funcţia abur + căldură, temperatură de 180 de grade, timp de 35-45 minute.

3. Se decorează cu zahăr pudră, fulgi de migdale şi crenguţe de rozmarin.

Sursa: Electrolux

Urmărește CSID.ro pe Google News
Negresă cremoasă cu espresso
Negresă cremoasă cu espresso
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”