Friptură de curcan cu rozmarin, la cuptor

Friptura de curcan la cuptor, cu rozmarin, este un fel de mâncare uşor de preparat, care poate fi o soluţie simplă şi la îndemână în cazul unor întruniri de familie sau pentru o cină cu prietenii, la ocazii speciale.
  • Publicat:
Friptură de curcan cu rozmarin, la cuptor

Friptura de curcan la cuptor cu rozmarin este un fel de mâncare uşor de preparat, care poate fi o soluţie simplă şi la îndemână în cazul unor întruniri de familie sau pentru o cină cu prietenii, la ocazii speciale.

Ingrediente:

– un curcan întreg, de 5,5 kilograme
– 3/4 dintr-o cană cu ulei de măsline
– 3 linguri de usturoi tocat mărunt
– 2 linguri de rozmarin proaspăt, tocat
– 1 lingură de busuioc proaspăt, tocat
– 1 lingură de amestec italian de condimente (busuioc, oregano, rozmarin, cimbru, măghiran, coriandru, fulgi de piper roşu)
– 1 lingură de piper negru proaspăt măcinat
– sare după gust

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 165 de grade Celsius.

Amestecaţi, într-un castron, uleiul de măsline cu usturoi, rozmarin, busuioc, amestecul italian de condimente, piperul şi sarea.

Spălaţi curcanul eviscerat pe interior şi pe dinafară şi uscaţi carnea folosind un prosop de bucătărie. Îndepărtaţi bucăţile mai mari de grăsime. Dezlipiţi pielea de pe pieptul curcanului, folosind degetele de la mână, băgându-le încet între piele şi carne. Dezveliţi pielea până ajungeţi la copane, cu grijă, să nu o sfâşiaţi.

Cu mâna, ungeţi din abundenţă carnea, pe sub piele, cu amestecul de ulei şi condimente. Frecaţi exteriorul curcanului, mai ales pieptul, cu restul de ulei şi condimente. Folosiţi scobitori pentru a coase pielea ruptă astfel încât carnea să rămână acoperită.

Puneţi curcanul pe un grătar, într-o tavă de friptură, adăugând pe fundul tăvii circa un centimetru de apă. Băgaţi la cuptor pentru 3-4 ore, sau până când temperatura internă a curcanului, măsurată cu un termometru special, în interiorul pieptului, ajunge la 80 de grade Celsius.

Sursa: Mediafax

Urmărește CSID.ro pe Google News
File de porc cu rozmarin
File de porc cu rozmarin
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: