Miel cu spanac

Ingrediente: 900 g carne de miel, 100 g untură/2-3 linguri ulei de măsline , 60 g făină, 150 g ceapă, 50 g bulion, 1,5 kg spanac, piper, sare, zeamă de lămâie
  • Publicat:
Miel cu spanac

Ingrediente: 900 g carne de miel, 100 g untură/2-3 linguri ulei de măsline , 60 g făină, 150 g ceapă, 50 g bulion, 1,5 kg spanac, piper, sare, zeamă de lămâie

Mod de preparare carne: Carnea tăiată în bucăţi se prăjeşte în untură încinsă cât să se rumenească puţin. Apoi se scoate, se pune în altă cratiţă, iar în untura rămasă se căleşte ceapa tăiată foarte mărunt, se adaugă făina, bulionul, se stinge cu apă caldă şi se răstoarnă peste carne. Se fierbe înăbuşit până ce carnea este gata, după care se adaugă spanacul special pregătit.

Mod de preparare spanac: Se curăţă spanacul, se spală în mai multe ape, se opăreşte şi, după ce s-a răcit, se taie  în bucăţi de 4-5 cm şi se adaugă la carnea prăjită.

La final, se lasă să fiarbă împreună 10 minute, timp în care se adaugă după gust sare şi zeamă de lămâie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”