Pui teriyaki cu legume, reţetă scăzută în calorii

Este o reţetă uşoară şi gata în mai puţin de jumătate de oră, dar mai ales, este un preparat extrem de versatil şi delicios.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Pui teriyaki cu legume, reţetă scăzută în calorii
FOTO: 123rf.com
Puiul cu sos teriyaki a devenit mâncarea preferată a multora dintre noi în ultima vreme. Pe lângă faptul că este o reţetă uşoară şi gata în mai puţin de jumătate de oră, este şi un preparat extrem de versatil şi delicios. 

Ingrediente pentru 4-6 porţii:

  • 900g de piept de pui, tăiat bucăţele;
  • 450g broccoli proaspăt;
  • 2 căţei de usturoi;
  • 4-5 morcovi feliaţi;
  • boabe de piper (opţional);
  • 2 linguriţe de ulei de măsline;

Ingrediente pentru sos teriyaki:

  • 2 linguriţe de ghimbir;
  • 80ml sos de soia, fără gluten;
  • 80ml apă rece;
  • 3-4 linguriţe de pudră de amidon de porumb;
  • 4 linguriţe de miere.

Mod de preparare:

Amestecă într-un bol toate ingredientele pentru sosul teriyaki. Într-o tigaie de mici dimensiuni, pusă la foc mediu, încinge sosul până se subţiază şi amestecă ocazional, undeva la 5 minute. Lasă sosul la răcit. Într-o altă tigaie, tot la foc mediu, adaugă uleiul de măsline, adaugă puiul şi morcovii şi lasă-le la gătit timp de 6-8 minute, până se înmoaie. Amestecă din când în când. Adaugă usturoiul şi lasă-l la gătit încă un minut. În timp ce se găteşte puiul, adaugă broccoli, lasă-l să se facă, iar apoi adaugă sosul teriyaki şi lasă-l încă 1-2 minute. Amestecă până se combină perfect toate alimentele.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”