Chifle cu gălbiori, o reţetă de Anca Lungu

Asemeni altor feluri de ciuperci, galbiorii sunt bogati in Vitamina D, cunoscuta pentru proprietatile anti-cancer, dar si in acidul glutamic, acid ce protejeaza imunitatea.

Ingrediente pentru 8 bucati

400 g faina
1 ou
putina sare de mare
10 g de praf de copt
2-3 linguri de mac (optional)
piper
1 ceapa
ulei de masline
250 ml de lapte batut
150 g de galbiori proaspeti

Mod de preparare

Primul pas este sa curatati si sa tocati ceapa. Apoi, taiati marunt galbiorii.
Sotati ceapa pret de un minut in ulei de masline si adaugati apoi ciupercile maruntite. Asezonati cu sare si piper si lasati aromele sa se intrepatrunda la foc mediu inca 5-6 minute.
Amestecati faina cu praful de copt si sarea, adaugati laptele batut, putin ulei de masline si galbiorii sotati. Framantati usor.

Presarati faina pe blatul de lucru si rulati aluatul. Taiati-l in 8 parti egale si formati chifle. Ungeti-le cu ou batut si daca doriti puteti sa presarati mac deasupra lor. Inainte de a le baga in cuptor, crestati-le usor cu cutitul.

Coaceti chiflele la cuptor.

Sursa: Electrolux

 

Citește și:
Mousse de căpşuni
Clafoutis cu struguri - o reţetă Nicolai Tand
Tarta clasică cu mere - o reţetă Nicolai Tand
Panna Cotta - cel mai simplu desert - Reteta Video
Exclusiv Online - 14.07.2015
Taguri: ciuperci, paine, reteta

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.