Paste negre cu fructe de mare

Reteta oferita de Paul Siserman, concurent Masterchef. Tonnarelli este pasta care isi ia numele de la oraselul Tonnarella din Sicilia. Se mai numesc si troccoli in Puglia. Pentru un strop de autenticitate sau pentru a iesi din tiparul pastei de culoare alb/galbuie si pe motivul combinarii acestui tip de paste cu fructe de mare in momentul in care se face aluatul se adauga negru de sepie.
  • Publicat:
Paste negre cu fructe de mare

Reteta oferita de Paul Siserman, concurent Masterchef.

Tonnarelli este pasta care isi ia numele de la oraselul Tonnarella din Sicilia. Se mai numesc si troccoli in Puglia. Pentru un strop de autenticitate sau pentru a iesi din tiparul pastei de culoare alb/galbuie si pe motivul combinarii acestui tip de paste cu fructe de mare in momentul in care se face aluatul se adauga negru de sepie.

Ingrediente

1 varf de lingurita ardei iute maruntit, negru de sepie alimentar, 250ml vin alb sec, 1/2 lingurita piper, 3 lingurite sare, 1 pachetel de unt, 3 catei de usturoi, 500g midii in cochilie, 1 calamar, 5-6 creveti proaspeti de marime medie, 4-5 rosii cherry, un manunchi de patrunjel, un manunchi de busuioc , 150ml ulei de masline, busuioc , 100ml otet balsamic , 200g visine, 1 lamaie, 4 oua, 1 lingurita de ulei de floarea soarelui, 1kg faina 00

Preparare

Dupa ce se temina de facut aluatul, se lasa la odihnit invelit intr-o folie alimentara la rece sau inchis intr-un bol si bagat in frigider pentru 30 min. In timpul acesta, se prepara fructele de mare: se curata midiile, calamarul, se marunteste patrunjelul, se curata si se marunteste usturoiul, se prepara ornamentul final (o reductie de visine cu otet balsamic si un pesto fara muguri de pin ).
Se scoate aluatul si se intinde cu ajutorul masinii sau daca nu, cu ajutorul sucitorului (facaletului) se taie in fasii de 2-3 mm la o grosime a foii de aluat aproximativ egala (fiind putin mai groase permit absorbirea aromelor de mare mai puternic). Pastele se lasa la fiert pentru maximum 5,5 min in apa cu sare cca. 1 lingurita (se servesc al dente).

Intre timp, se pregatesc midiile intr-o tigaie adanca, care se pune la foc. Se adauga untul, usturoiul si midiile, in momentul in care se deschid midiile se trag de pe foc, in alta tigaie se adauga crevetii care se coc la foc repede cu unt si putin ulei de masline cca. 3 min, calamarul se coace la foc repede doar 30 de secunde !!! (daca se adauga la inceput sau s-a trecut peste cele 30 de secunde de coacere devin guma de mestecat), putin patrunjel, rosiile cherry si vinul, cca. 50ml.

In momentul in care sunt fierte pastele se scot si se adauga la ceea ce avem deja in tigaie (midiile, crevetii si calamarii vin pusi in aceasi tigaie), se amesteca bine impreuna cu sosul pesto si se incepe montajul in farfurie. Cu ajutorul clestilor se ia pasta si se pune in polonic, iar cu ajutorul unei furculite se formeaza un „cuib” care vine montat in farfuria specifica pentru paste, se monteaza si fructele de mare, se adauga sosul ramas, apoi cu ajutorul pensulei de silicon se orneaza si farfuria.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”