Pizza de post

Chiar dacă ne aflăm în post, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de acest preparat delicios care poate fi realizat acasă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Pizza de post
FOTO: 123rf.com

Există numeroase tipuri de pizza şi de cele mai multe ori ne este atât de greu să facem o alegere atunci când luăm masa în oraş şi ne pierdem prin meniu. Cu carne, doar cu legume, blat subţire, pufos sau crocant, parcă nici nu ştii ce să mai alegi! Chiar dacă ne aflăm în post, asta nu înseamnă că nu ne putem bucura de acest preparat delicios care poate fi realizat cu uşurinţă acasă.

Ai nevoie de 40 de minute la dispoziţie şi ingredientele tale favorite. Nimic mai mult. Cât despre valori nutriţionale, propunerea noastră conţine 350 de calorii, 5g de grăsime, 394mg de sodiu, 102mg de potasiu, 64g de carbohidraţi, 2g de fibre, 9g de proteine, 1,1% Vitamina C, 1,7% calciu şi 21,6% fier.

INGREDIENTE ALUAT:

  • 1 linguriţă de drojdie activă
  • 120ml de apă caldă
  • 160g făină
  • 1/3 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă oregano uscat
  • 1 linguriţă ulei de măsline
  • 1/4 linguriţă pudră de usturoi

INGREDIENTE TOPPING:

  • sos de roşii
  • ardei gras
  • ceapă roşie
  • ciuperci
  • zucchini
  • măsline
  • porumb
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă ulei extra virgin
  • busuioc proaspăt
  • tofu

MOD DE PREPARARE:

Într-un bol amestecă apa caldă cu drojdia şi o linguriţă de făină şi las-o câteva minute să se activeze. Adaugă 120g de făină, sare, ierburi, usturoi şi ulei de măsline şi amestecă. Adaugă alte 3 linguriţe de făină şi amestecă cu ajutorul mâinilor până se formează o gogoaşă. Adaugă făină ori de câte ori este nevoie, apoi formează din compoziţie o ”minge” şi las-o timp de 15 minute să se odihnească la loc cald. Mai apoi, adaugă 1/2 linguriţă ulei peste aluat şi întinde-l cu mâna, apoi întinde aluatul sub formă rotundă, în funcţie de cât de gros sau subţire îţi doreşti să fie. Lasă-l câteva minute să e aşeze şi, între timp, pune cuptorul la încălzit la 220ºc. Adaugă sosul de roşii peste aluat, iar mai apoi brânza tofu şi legumele, peste care adaugi sare. Lasă pizza la cuptor tip de 17-18 minute până când marginile devin aurii, apoi adaugă busuioc proaspăt. Se taie felii şi se serveşte!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”