Saleuri cu caşcaval şi unt

Gata numaidecat, bune si fragede zile intregi la rand!

Aceasta este descrierea unora dintre cele mai savuroase, satioase si adorate gustari ale copilariei noastre.

Saleurile cu cascaval sunt practice, economice si pregatite oricand sa alunge senzatia de foame dintre mese.

Descopera una dintre cele mai simple, dar si delicioase retete care surprinde perfect definitia expresiei „gust ca la mama acasa”:

Ingrediente:

350 g faina
3 oua
150 g smantana
200 g unt
300 g cascaval clasic
1/4 lingurita sare

Mod de preparare:

Pune untul (la temperatura camerei), doua oua, 200 g cascaval ras, smantana si sarea intr-un bol. Amesteca ingredientele cu mana pana formezi un aluat. Framanta aluatul pe suprafata de lucru tapetata cu faina. Acopera aluatul cu folie alimentara si baga-l la frigider 2 ore.

Scoate aluatul si intinde-l cu sucitorul, pe suprafata de lucru, pana cand foaia are grosimea de 0.5 cm. Bate oul ramas intr-un bol si unge foaia cu el. Presara restul de cascaval ras pe deasupra. Taie foaia fasii de 10 cm lungime si 2 cm latime, cu ajutorul unui cutit.

Pune o foaie de copt in tava si incepe sa asezi saleurile. Baga tava la cuptor, aproximativ 30 de minute sau pana cand incep sa se rumeneasca.

Saleurile sunt delicioase atat calde, cat si reci si reprezinta gustarea ideala dintre mese. Pot fi consumate atat la scoala, de copii, cat si la serviciu, de parinti.

Sursa: Kolibamilk

Citește și:
Pâine Dukan gata în 15 minute!
Paste tagliatelle primavera
Tagliatelle cu fructe de mare
Pâine de casă
Exclusiv Online - 27.11.2014

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.