Tagliatele picante în sos alb

Timp de preparare: 30 min, 4 porţii

Ingrediente

tagliatelle - 400g
usturoi - 2 căţei
brânză Grana Padano - 50g
mozzarella de bivoliţă - 120g
ardei iute măcinat - 1 linguriţă
unt - 50g
ulei de măsline - 25 mlâ
busuioc - câteva frunze

Mod de preparare

Se fierb pastele în apă sărată. Într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline şi unt se călesc 2 căţei de usturoi zdrobiţi. Se adaugă ardeiul iute şi se amestecă. Se toarnă un polonic de apă de la paste în tigaie, apoi se pune mozzarella imediat înainte să se adauge pastele.

Se amestecă repede şi se presară brânza Grana Padano rasă. Se adaugă o lingură de unt pentru cremozitate şi de ce nu, câteva frunze de busuioc.

Pastele iuţi şi cremoase se servesc cu un pahar de vin alb rece sau chiar cu o bere foarte rece.

O reţetă de Chef Florin Dumitrescu realizată pentru catalogul Deluxe.

Citește și:
Paste integrale cu sos de rosii si capsune - reteta de Anca Lungu
Pâine la cuptor cu pastă de usturoi şi brânză Cheddar
Paste tagliatelle primavera
Tagliatelle cu fructe de mare
Exclusiv Online - 10.04.2017
Taguri: paste,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.