Burger de post cu ciuperci

Probabil vei fi surprinsă de această reţetă absolut delicioasă de burger de post. Da, chiar dacă suntem în perioada postului, asta nu înseamnă că nu putem fi creativi şi nu ne putem bucura de mâncărurile favorite într-o manieră diferită. Această reţetă este fără gluten şi, din fericire, ciupercile odată gătite obţin un gust şi textură asemănătoase cărnii. Pentru un plus de fibre şi proteine, poţi adăuga în compoziţie fasole Pinto.

Această reţetă este gata în doar 20 de minute, iar ingredientele sunt necesare pentru 5-6 porţii. Cât despre valorile nutriţionale, burgerul nostru cu ciuperci conţine 313 calorii, 4 grame de grăsime, 55 grame de carbohidraţi şi 18 grame de proteină.

INGREDIENTE:

  • 1 linguriţă de ulei de canola
  • 1 ceapă mică albă
  • 1 căţel de usturoi pisat
  • 3 cepe verzi
  • 1/2 linguriţă de cumin
  • ciuperci proaspete
  • 30g de fasole Pinto
  • 1 linguriţă de pătrunjel
  • sare şi piper negru după gust
  • 2 linguriţe de ulei

MOD DE PREPARARE:

Lasă ceapa cubuleţe la călit alături de uleiul de canola şi usturoi, timp de 3-5 minute, până când ceapa se înmoaie, adaugă ceapa verde, cuminul şi ciupercile tăiate pentru încă 5 minute sau până când se fac ciupercile. Poţi adăuga ulei dacă este necesar. Lasă la răcit amestecul de ceapă şi ciuperci. Foloseşte o furculiţă şi pisează fasolea, apoi adaugă-le peste amestecul de ceapă şi ciuperci. Adaugă pătrunjelul, sarea şi piperul şi amestecă bine toate ingredientele. Modelează amestecul într-un start subţire şi pune-l la prăjt în ulei timp de 3 minute pe fiecare parte până este gata. Se serveşte cu orice tip de topping dorit.

 

Citește și:
Prăjitura "Sex la tavă": reţeta delicioasă
Reţeta de supă antidiabet
Panini cu broccoli, fără gluten
Exclusiv Online - 13.03.2019

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.