Salată de vinete cu ulei de măsline

Ingrediente: 2 vinete mari (aproximativ 1 kg), o ceapă, 2 linguri de ulei de măsline presat la rece, extravirgin, sucul de la o jumătate de lămâie şi sare.

Mod de preparare: se coc vinetele, se lasă puţin la răcit, apoi se curăţă şi se mai lasă să se scurgă. Între timp se toacă ceapa mărunt şi se adaugă apă clocotită peste. Se lasă 5 minute să se înăbuşe şi apoi se strecoară. În acest fel, cei care au stomacul sensibil nu vor mai avea probleme de genul arsuri la stomac, dureri, disconfort gastric. Se toacă vinetele şi se adaugă treptat uleiul şi sucul de lămâie. Se stoarce bine ceapa strecurată în prealabil şi se adaugă peste vinete. Se serveşte rece.

Citește și:
Vinete gratinate cu roşii şi brânză
Vinete la grătar în salată de crutoane
Vinete la grătar cu brânză de capră
Vinete împăturite
Reţetă Dukan - Mâncare de vinete cu usturoi şi roşii
Exclusiv Online - 19.09.2014

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.