Maioneză de post: reţetă fără ou. Cum o prepari delicioasă și pufoasă

Maioneza de post este unul dintre acele produse pe care le poţi înlocui fără să fie nevoie să renunţi la reţetele care-ţi plac. Nu ai nevoie de ou pentru a te bucura de maioneză.
  • Publicat:
Maioneză de post: reţetă fără ou. Cum o prepari delicioasă și pufoasă
Rețetă pentru maioneză de post, fără ou. Foto: Shutterstock

Perioada postului ne face să ne schimbăm complet obiceiurile şi, cum de multe ori simţim nevoia unor ingrediente de care nu ne putem apropia, acestea pot fi consumate în continuare dacă sunt preparate corespunzător. Maioneza de post, de exemplu, este unul dintre acele produse pe care le poţi înlocui fără să fie nevoie să renunţi la reţetele care-ţi plac.

Pentru următoarea reţetă de maioneză de post, ai nevoie doar de patru ingrediente şi câteva minute în care să te înzestrezi cu răbdare.

Spunem asta pentru că rezultatul este delicios şi, cu siguranţă, îţi va fi dificil să te stăpâneşti să nu guşti pe parcurs.

Chiar dacă în mod normal maioneza nu este tocmai sănătoasă, fiind plină de grăsimi, nici despre varianta de post, care nu conține ouă, nu putem spune acelaşi lucru, aşa că nu exageraţi cu consumul acesteia.

Maioneză de post: ingrediente

Atunci când prepari maioneză de post, ingrediente trebuie să fie doar de origine vegetală, astfel că nu vei folosi ouă.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru o maioneză de post pufoasă:

  • cană de ulei de floarea soarelui;

Cum prepari maioneza fără ouă

Laptele de soia are o consistenţă similară cu cea a laptelui de vacă, ceea ce poate înlocui perfect ouăle din compoziţia reţetelor clasice. În cazul uleiului, poţi opta pentru orice tip.

Este foarte important ca laptele şi uleiul să fie la aceeaşi temperatură, pentru că în felul acesta, maioneza va fi mai uşor de realizat. Poţi folosi cele două ingrediente la temperatura camerei.

Pentru a amesteca ingredientele, vei avea nevoie de un blender vertical şi, tot ce trebuie să faci este să combini toate ingredientele, cu excepţia uleiului, în paharul de blender şi să amesteci timp de 5 secunde până obţii o pastă.

Mai apoi, adaugă uleiul trepatat în timp ce blenderul continuă să funcţioneze, până ajungi la consistenţa dorită. Gustă maioneza şi adaugă mai multă sare dacă este nevoie.

În cazul în care compoziţia este prea groasă, mai adaugă lapte de soia, iar dacă este prea subţire, apoasă, mai adaugă ulei.

Continuă să o treci prin blender până obţii consistenţa dorită. De asemenea, oţetul de mere mai poate fi înlocuit cu sucul de lămâie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”