Sos béchamel

Acest sos clasic conferă multor preparate o textură bogată şi cremoasă. Poate fi pus cu lingura, chiar înainte de servire, peste legumele fierbinţi proaspăt gătite sau se poate amesteca cu ele dinainte.
  • Publicat:
Sos béchamel

Acest sos clasic conferă multor preparate o textură bogată şi cremoasă. Poate fi pus cu lingura, chiar înainte de servire, peste legumele fierbinţi proaspăt gătite sau se poate amesteca cu ele dinainte.

Ingrediente:

• 3 linguri de unt nesărat
• 3 linguri de făină obişnuită
• o linguriţă de boia iute
• o frunză de dafin
• 2 căni (500 ml) de lapte cald
• sare şi piper alb proaspăt măcinat

Mod de preparare: Într-o cratiţă la foc mediu topiţi untul. Amestecaţi şi făina şi gătiţi agitând, până când se omogenizează ingredientele 1 minut. Puneţi şi boiaua şi frunza de dafin.

Treptat turnaţi laptele, amestecând constant. Continuaţi să amestecaţi la foc mic până când sosul se îngroaşă uşor, cam 4-5 minute. Asezonaţi după gust cu sare şi piper.

Măriţi temperatura la mediu şi fierbeţi până când aromele se întrepătrund, 2-3 minute. Înainte de a servi sosul, aruncaţi frunza de dafin.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Piperul Sichuan
Piperul Sichuan
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: