Ciorbă de burtă

Ingrediente:

  • 5l de apă
  • 500g burtă de vită prefiartă
  • 2-3 oase de vită
  • 1 ţelină cu frunze
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 1 păstârnac mic
  • 300ml de smântână lichidă
  • 1 ou
  • zeama de ½ lămâie

Mod de preparare

  • 1. Se pune apa la fiert împreună cu oasele de vită. Când începe să clocotească, se dă focul mai mic şi se îndepărtează spuma de la suprafaţă de câte ori este nevoie. Între timp, se spală şi se curăţă legumele. Se fierb oasele aproximativ o oră.
  • 2. Se scot oasele din supă, se adaugă burta şi se fierbe aproximativ 20 de minute, apoi se adaugă legumele întregi sau tăiate în bucăţi mari.
  • 3. Se fierbe burta până când se pătrunde uşor cu furculiţa; se scot legumele după ce au fiert (se testează tot cu furculiţa).
  • 4. Se stinge focul, se taie burta fideluţă şi se adaugă la loc în supă. Se prepară liezonul după ce a mai scăzut temperatura supei. Se amestecă într-un castron gălbenuşul cu smântâna lichidă, apoi se diluează treptat cu câte un polonic de supă. Când amestecul devine omogen, se toarnă în oala cu supă şi se mai dă o dată în clocot.
  • 5. Se stinge focul, apoi se acreşte cu zeamă de lămâie, după gust. Se serveşte cu ardei iute, oţet şi usturoi zdrobit.

Sursa: GoodFood

Exclusiv Online - 29.12.2016
Taguri: ciorba, legume, carne

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.