Supă cremă de mazăre cu creveţi

Ingrediente: 2 cutii sau borcane de mazăre fină, smântână pentru gătit, unt, sare, piper, creveţi mici, o ceapă, un morcov, pâine baghetă pentru a face crutoane, ulei de măsline, 4-5 căţei usturoi.
  • Publicat:
Supă cremă de mazăre cu creveţi

Ingrediente: 2 cutii sau borcane de mazăre fină, smântână pentru gătit, unt,  sare, piper, creveţi mici, o ceapă, un morcov, pâine baghetă pentru a face crutoane, ulei de măsline, 4-5 căţei usturoi.

Mod de preparare: mazărea din cele 2 conserve se clăteşte cu apă rece şi se pune la fiert alături de morcovul curăţat şi ceapă.

După ce au fiert separăm legumele de apa în care au fiert iar acea apa nu se aruncă.  Se pasează cu blenderul în altă oală mazărea împreună cu  morcovul, (ceapa se aruncă), se adaugă unt, smântână şi sare. Totul arată ca un piure gros şi pentru a-l transforma în supă adăugăm treptat apa în care au fiert în prealabil legumele şi se mai lasă pe foc 5 minute.
Creveţii se spală cu apă rece. Într-o tigaie se pune un pic de ulei de măsline, câţiva căţei de usturoi striviţi şi se trag la foc mare creveţii timp de 2 minute. Usturoiul se arunca iar  creveţii se adaugă în supă şi totul e gata.

Timp de gătire: 30 minute.

Reţetă oferită de Irina Mohora în cadrul emisiunii „Reţetele Fericirii”, difuzată pe TV Paprika.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Supă de dovleac cu ceapă verde
Supă de dovleac cu ceapă verde
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: