Supă cremă de morcovi puţin iute

Supa cremă de morcovi este doar puţin condimentată şi iute, fiind foarte potrivită ca un aperitiv rustic.

Ingrediente:

1 lingură cu ulei de floarea soarelui
1 ceapă tocată mărunt
1 căţel de usturoi, tocat
1 bucată rădăcină de ghimbir proaspătă, dată pe răzătoare
1 ardei iute roşu, fără seminţe, tocat
1 linguriţă cu pudră de curry, nu foarte iute
1 kilogram de morcovi, curăţaţi şi feliaţi
2 fire de lemongrass (iarbă de lămâie)
2 bucăţi de coajă de portocală
400 de grame de lapte de cocos
700 de mililitri de supă de legume (bază de supă)

Mod de preparare:

Încingeţi uleiul într-o cratiţă mare, cu capac. Puneţi ceapa, usturoiul, ghimbirul şi ardeiul iute şi căliţi-le pentru 3-5 minute, până se înmoaie. Adăugaţi pudra de curry, apoi morcovii, firele de lemongras presate în prealabil pentru eliberarea uleiurilor aromatice şi coaja de portocală. Lăsaţi la foc mic timp de 10-15 minute, cu capacul pus.

Agitaţi bine cutia cu lapte de cocos, apoi turnaţi cea mai mare parte din lapte în cratiţă. Adăugaţi supa de legume. Daţi în clocot, apoi reduceţi focul şi fierbeţi pentru 15 minute, până ce morcovii sunt foarte moi. Scoateţi firele de lemongrass şi coaja de portocală, apoi folosiţi un blender sau un robot de bucătărie pentru a pasa şi amesteca morcovii până obţineţi o supă cremă.

Turnaţi în castroane, puneţi pe deasupra puţin lapte de cocos din ce v-a rămas şi presăraţi, dacă doriţi, puţin praf de curry.

Citește și:
Ciorbă de burtă
Supă de fasole neagră cu lapte de cocos
Supă cremă de conopidă
Exclusiv Online - 09.02.2015
Taguri: supa, crema, bucatarie

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.