Supă cremă de sparanghel cu creveţi şi crutoane de pâine

Reţetă oferită de Paul Siserman, concurent Masterchef.

Ingrediente

Sparanghel
Creveti
Unt
Ceapa
Smantana dulce
Nucsoara
Zahar
Sare
Piper
300g sparanghel , 6 creveti ,100g unt, 250ml smantana dulce  1 ceapa mare 2g nusoara 5 g zahar

Mod de preparare

Se toaca marunt ceapa ,apoi se taie bucatele sparanghelul pastrand mugurii pt etapa finala se incinge o tigaie in care punem 50 g de unt si unde calim ceapa si cozile de sparanghel  dupa calire adaugam supa de pui  si lasam sa fiarba pentru 25-35 min.
Se  lasa la odihnit putin supa apoi cu un mixer vertical sau blender ( de preferat ) se paseaza tot continutul din oala adaugand in fir subtire pana la obtinerea cosistentei dorite a smantanei dulci. Se potriveste de gust cu sare si piper si se adauga si nucsoara .
In alta tigaie se pune untul ramas si crevetii curatati in prealabil (atentie, nu doar crusta si coada, ci si intestinul acesta fiind scos mai usor pe partea dorsala) se trag la tigaie la foc repede pentru 4-5 min si se adauga si usturoiul .
Painea se taie cubulete de 2-3 cm  si  se pune pe o foaie de copt intr-o tava care se baga la cuptorul incins la 230 de grade pentru 3-4 min.

La urma se monteaza farfuria  adaugand pentru plating si putini germeni de ceapa (optional).
Pentru decor se folosesc  mugurii de sparanghel cruzi sau trasi la tigaie si crevetii, cat si crutoanele de paine .

Citește și:
Supă cremă de morcovi puţin iute
Supă de fasole neagră cu lapte de cocos
Supă cremă de conopidă
Supă cremă de mazăre cu creveţi
Exclusiv Online - 26.02.2015

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.