Supă de dovleac cu ceapă verde

Supa de dovleac în combinaţie cu grăsimile din smântână şi unt este un preparat ideal pentru toamnă şi, mai ales, pentru prevenţia infecţiilor de sezon. Ingeraţi astfel şi vitaminele din produsele lactate, dar şi proteine de calitate.
  • Publicat:
Supă de dovleac cu ceapă verde

Ingrediente: 400 grame dovleac, 1 cartof, o ceapă, ½ linguriţă curry, 2-3 fire de ceapă proaspătă, o linguriţă unt, 200 mg smântână, sare, piper, suc de la 2 portocale.

Mod de preparare: Ceapa tăiată bucăţele mici se căleşte în apă. La final, se adaugă curry. Se taie dovleacul, dar şi cartoful în cuburi mici şi se pun şi acestea la călit. Ceapa verde se taie în rondele mici. Se pune apa la fiert, pentru 4 porţii. Apoi se adaugă amestecul cu dovleac, dar şi ceapa verde. Se drege cu smântână. La final, se pun sare şi piper, dar şi sucul de portocale. Se ia de pe foc. Se adaugă untul. În farfurie, se pune şi o linguriţă de dovleac ras. Este un preparat ideal pentru protecţia cardiovasculară. Aceasta se datorează antioxidanţilor şi potasiului din dovleac.

Dovleacul conţine şi substanţe din familia cumarinelor, care se pare că inhibă nişte enzime implicate în apariţia cancerului, în special al celui de prostată. Supa de dovleac în combinaţie cu grăsimile din smântână şi unt este un preparat ideal pentru toamnă şi, mai ales, pentru prevenţia infecţiilor de sezon. Ingeraţi astfel şi vitaminele din produsele lactate, dar şi proteine de calitate.

Nu evitaţi grăsimile din lactate deoarece laptele conţine substanţe necesare creşterii unui pui de mamifer. Nu este vorba despre o grăsime inutilă, de depozit, aşa cum are, spre exemplu, carnea. Doar în acea grăsime se adună metaboliţi toxici. În lapte, toată substanţa grasă este destinată nutriţiei şi nu pentru că organismul animalului nu are ce să facă cu aceasta. Odată cu grăsimile, luaţi la pachet şi fibrele de calitate din dovleac, deci digestia va fi perfectă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Supă de ceapă
Supă de ceapă
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: