Supă de fasole neagră cu lapte de cocos

Supa de fasole neagră cu lapte de cocos este un fel de mâncare exotic, uşor de preparat şi ieftin, care poate fi o soluţie rapidă atunci când doriţi să faceţi o surpriză prietenilor sau familiei.

Ingrediente pentru patru porţii:

- 2 conserve a câte 400 de grame de fasole neagră, clătită şi scursă de apă
- 1 conservă de 400 de grame de roşii cubuleţe
- 1 cană de supă de legume
- 1 conservă sau 400 de mililitri de lapte de cocos
- 2 cepe verzi, tocate (sau mai multe, după gust)
- 1 lingură cu ghimbir mărunţit
- 1 lingură cu chimion măcinat
- 1 lingură cu curcumă măcinată
- 2 căţei de usturoi tocaţi (sau mai mulţi, după gust)
- sare după gust

Mod de preparare:

Amestecaţi toate ingredientele într-o cratiţă şi puneţi pe foc. Când dă în fiert, reduceţi intensitatea focului şi lăsaţi la fiert domol, până ce preparatul atinge consistenţa dorită, aproximativ 30-45 de minute. La final, adăugaţi sare după gust.

Sursa: Mediafax

Citește și:
Supă cremă de conopidă
Supă de ceapă
Supă cremă de morcovi cu ghimbir proaspăt
Exclusiv Online - 02.12.2014

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.