Supă de fasole şi chorizo: un preparat cald pentru zilele reci de toamna

Vremea urâtă şi temperaturile scăzute sunt parcă mai uşor de îndurat atunci când te răsfeţi cu o gustare aburindă, ale cărei arome îţi gâdilă papilele gustative de cum ai intrat în casă.

Aşa că îţi propunem să te bucuri din plin de frumuseţile specifice acestei perioade: de legumele de sezon delicioase, de covorul de frunze ruginiu care ţi se aşterne la picioare şi, bineînţeles, de mâncărurile savuroase şi sănătoase, pe care nu le poţi refuză.

Supa de chorizo şi fasole este ideală pentru a-i aştepta pe cei dragi atunci când revin seară acasă, zgribuliţi de frig.

Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 20 minute
Cantitate: 4 porţii
 
Ingrediente:
 
2 cârnăciori chorizo tăiaţi cuburi
1 ardei roşu, tăiat felii
1 morcov, feliat subţire
500ml supă de legume
170g baby spinach
400g fasole din conservă
200g caşcaval
100g unt 
 
Mod de preparare
 
Se pun la foc mediu, într-o oală adâncă, chorizo, ardeiul roşu, morcovii şi untul până când cârnăciorii devin maronii. Se adaugă apoi supă de pui şi se lasă să dea în clocot, după care se reduce focul şi se lasă pe foc alte 10 minute, până când legumele se înmoaie.
 
Se adaugă la final baby spinach şi fasolea şi se lasă pe foc pentru încă 5 minute. După ce se răceşte, supă se pune în boluri şi se serveşte pofticioşilor, nu înainte de a presară deasupra caşcaval răzuit.
Citește și:
Supă cremă de sfeclă roşie cu muştar Dijon - Reţetă oferită de Adrian Hădean
Supă cremă de rucola cu soia verde
Supă cremă de leurdă
Exclusiv Online - 02.10.2015

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.