5 lucruri care îţi vor schimba impresia despre masturbare

Dacă există un lucru la care bărbaţii se pricep, cu siguranţă, acela este masturbarea. După ani de experienţă vastă, practică, credeţi, totuşi, că ştiţi tot ce trebuie? Poate că nu. Iată câteva lucruri care vă pot surprinde!
  • Publicat:
  • Actualizat:
5 lucruri care îţi vor schimba impresia despre masturbare

Dacă există un lucru la care bărbaţii se pricep, cu siguranţă, acela este masturbarea. După ani de experienţă vastă, practică, credeţi, totuşi, că ştiţi tot ce trebuie? Poate că nu. Iată câteva lucruri care vă pot surprinde!

Masturbarea nu are pentru sănătate aceleaşi beneficii ca şi sexul. „Se pare că nu toate orgasmele se manifestă la fel”, spune Tobias S. Köhler, profesor asociat la Facultatea de Medicină din Springfield. Cercetările arată că actul sexual are tot felul de avantaje pentru bărbaţi, pentru tensiunea arterială, sănătatea inimii şi a prostatei etc.

În privinţa masturbării, lucrurile stau cu totul altfel. Se poate să te întrebi cât de mult poate conta dacă ejaculezi în timpul sexului sau pe cont propriu? Corpul tău pare să răspundă diferit. Chiar şi materialul seminal este diferit dacă te masturbezi în loc să faci sex. Are însă şi masturbarea avantajelei ei, pentru că poate ajuta la scăderea riscului de cancer de prostată.

Masturbarea nu este lipsită de riscuri. Masturbarea este cea mai sigură formă de sex posibil. Nimeni nu a prins vreo boală cu transmisiune sexuală sau nu a fost nevoit să se lupte cu povara unei sarcini. Dar, ca şi la alte activităţi (mestecare, mers pe jos) pot apărea şi aici câteva riscuri. Frecvenţa sau duritatea masturbării poate provoca iritaţii minore ale pielii. 

Forţarea unui unui penis erecţional poate duce la ruperea acelor camere ce se umplu cu sânge, o stare rară, dar înspământătoare, numită fractură a penisului. Köhler a văzut băieţi după o masturbare viguroasă. ”Penisul arată ca o vânătă. Este violet şi umflat”, spune el. Majoritatea bărbaţilor au nevoie de intervenţii chirurgicale după un astfel de proces.

Nu există o durată ”normală” de masturbare. ”Băieţii pot fi acuzaţi că se masturbează prea mult, dar nu de câte ori faci asta într-o săptămână (sau zi) contează cu adevărat, ci de modul în care introduci acest proces în viaţa ta”, spune sexologul Logan Levkoff. Te poţi masturba de multe ori pe zi, dar poţi avea o viaţă sănătoasă, satisfăcătoare, bună pentru tine. Dar, dacă faci asta de mai multe ori pe zi, lipseşti de la muncă sau renunţi la sex cu partenerul tău din cauza asta, ar trebui să ajungi la un terapeut. Masturbarea compulsivă este ca orice comportament care îţi deranjează viaţa, fie că joci poker în mod compulsiv, fie că îţi verifici telefonul în fiecare minut.

Masturbarea nu are legătură cu relaţia pe care o ai, chiar dacă apare mitul că ceva nu funcţionează. Problema este că majoritatea bărbaţilor se masturbează. Ei fac asta chiar dacă sunt singuri, au o relaţie în care nu se simt împliniţi sau totul e minunat. Această trăire nu are legătură cu cel de lângă tine. ”Masturbarea nu este doar despre sex. Pentru mulţi este o modalitate de a scăpa de stres sau de insomnie’’,  spune Levkoff.

Masturbarea îţi poate ajuta viaţa intimă, deoarece în acest mod înveţi ce îţi place în timpul sexului. „Cred că femeile ar fi mult mai satisfăcute sexual în relaţiile lor dacă s-ar masturba la fel de mult ca şi bărbaţii”, spune Levkoff. Există excepţii? ”Unii băieţi nu reuşesc să performeze lângă o parteneră”, susţine doctorul Ian Kerner. Cu toate acestea, Kerner spune că aceste persoane sunt o excepţie: „Pentru marea majoritate a bărbaţilor, masturbarea este un lucru sănătos. De obicei, sunt mai preocupat de un tip care se opreşte din maxturbare, care poate fi un semn de anxietate sau poate anunţa o problemă de sănătate, decât de un tip care o face în mod regulat”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”