Mit sau adevăr: Poziţia sexuală influenţează apariţia sarcinii?

Este adevarat, sunt cateva lucruri care conteaza atunci cand vorbim despre pozitia sexuala, dar toate cuplurile ar trebui sa stie ca nu functioneaza ca o metoda infailibila si nici nu se pot baza exclusiv pe ea.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Mit sau adevăr: Poziţia sexuală influenţează apariţia sarcinii?

Atunci cand un cuplu nu reuseste sa obtina o sarcina pe cale naturala, este normal sa apeleze la toate resursele pe care le are pentru a-si putea indeplini visul.
Una dintre cele mai la indemana este pozitia sexuala, pe care partenerii o adopta atunci cand vor sa conceapa un copil.

Este adevarat, sunt cateva lucruri care conteaza atunci cand vorbim despre pozitia sexuala, dar toate cuplurile ar trebui sa stie ca nu functioneaza ca o metoda infailibila si nici nu se pot baza exclusiv pe ea. Si asta pentru ca exista afectiuni din pricina carora nu se poate obtine o sarcina pe cale naturala si care nu pot fi in nici un fel influentate de pozitia sexuala.

Unul dintre mituri este faptul ca imediat dupa sex, femeia este bine sa ramana in pozitia lumanare cat mai multa vreme. Ei bine, daca respectiva femeie sufera de o afectiune a trompelor uterine, acest lucru este complet nefolositor, pentru ca spermatozoizii nu au cum sa se intalneasca cu ovulul, indiferent de pozitia pe care o adopta femeia dupa sex sau cuplul in timpul actului sexual.

Atunci cand vorbim despre afectiuni minore, asa cum este cazul unei spermograme aflate in parametri, dar aproape de limita de jos, este posibil ca astfel de trucuri sa functioneze, pentru ca pozitia respectiva ajuta sperma sa ajunga mai repede la “destinatie”.

De asemenea, pozitia misionarului sau pozitia lingura ajuta ca sperma sa ramana mai multa vreme in vagin si, implicit, spermatozoizii sa calatoreasca mai usor spre ovul, pentru a-l fecunda. In general, vorbim despre pozitii sexuale care presupun ca sperma sa fie ajutata sa ajunga cat mai aproape de ovul, pentru a se putea intampla fecundarea.

In toate cazurile insa este bine de stiut ca, daca un cuplu intampina dificultati in a obtine o sarcina pe cale naturala timp de un an de zile, timp in care are contact sexual neprotejat constant, este nevoie sa consulte un medic specialist in infertilitate. Acesta este cel care poate stabili un diagnostic corect, pe baza caruia sa poata fi instituit tratamentul adecvat care sa duca la aparitia unei sarcini.

Foto: 123rf.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”