10 lucruri pe care nu le ştiai despre organul genital masculin!

Dacă ai avut vreodată curiozităţi legate de organul genital masculin şi ţi-a fost jenă să întrebi, mai jos, găseşti câteva lucruri interesante.
  • Publicat:
10 lucruri pe care nu le ştiai despre organul genital masculin!

„Bărbaţii nu înţeleg femeile”! De câte ori ai auzit replica asta?

Se pare, totuşi, că e valabil şi invers şi că există multe nelămuriri şi atunci când vine vorba de modul în care „funcţionează” bărbaţii.

Aşadar, dacă ai avut vreodată curiozităţi legate de organul genital masculin şi ţi-a fost jenă să întrebi, mai jos găseşti câteva lucruri interesante!


Durata orgasmului

În medie, orgasmul la barbaţi durează aproximativ şase secunde, iar la femei 23. Nu e prea corect, dar având în vedere faptul că multe femei nu pot ajunge la orgasm, balanţa se echilibrează.

Fumatul

Ştii că fumatul astupă arterele, inclusiv cele care se ocupă de circulaţia sângelui la nivelul organului genital masculin. Pe lângă faptul că dăunează grav sănătăţii şi durata vieţii ţi se scurtează, fumatul poate contribui şi la scurtarea lungimii penisului, cu până la un centimetru.

Ai grijă! Îl poţi rupe!

Da, se pare ca organul masculin se poate rupe. Se poate întâmpla atunci când faci sex sălbatic sau când ai o întrevedere solo prea entuziastă. Oricât de umilitor ar fi, trebuie să-ţi iei inima în dinţi şi să mergi la medic, altfel rişti să te confrunţi cu o disfuncţie erectilă permanentă.

Prezervative extra-largi

Conform producătorilor de prezervative, doar şase procente dintre bărbaţi au nevoie de o mărime extra-large, restul de 94% mint.

Erecţia prelungită nu e sănătoasă

Deşi ar trebui să fie un moment de mândrie, poate chiar un miracol, se pare că nu e tocmai normal, ba chiar este o problemă medicală. „Dacă circulaţia sângelui care produce erecţia nu părăseşte organul genital masculin, pot apărea complicaţii serioase, precum cheagurile de sânge“, explică  Dr. Joshua Fiske, urolog la Overlook Hospital, Summit New Jersey.

Culoare contrastantă

Organele genitale masculine sunt în general mai închise la culoare decât restul corpului. Asta din cauza procesului de maturizare, dar şi pentru că la pubertate bărbatul face cunoştinţă cu mâna lui dreaptă.

Să tot fii rege

Se pare că cel mai faimos organ genital masculin a fost cel al regelui Fatefehi din Tonga care a dezvirginat în jurul a şapte virgine pe zi, între anii 1770 şi 1784, iar asta însumează 37,800 de femei.

Testicule albastre

Bărbaţii chiar se pot confrunta cu această problemă care în termeni medicali se numeşte epididimita (inflamarea epididimului). Testiculele albastre apar atunci când epididimul se blochează cu sperma care a ieşit din testicule, dar nu şi din penis.

Consultă medicul periodic

Prostata mărită poate duce la ejaculare prematură şi disfuncţii erectile. N-ar strica să faci nişte verificări din când în când, chiar dacă nu simţi că ai probleme.

Circumcizia

„Studiile arată că printre beneficiile acesteia se numără mai puţine infecţii urinare şi scăderea riscului de a contacta HIV“, spune Dr. Fiske.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”