4 lucruri pe care nu le ştiai despre sexul oral

Sexul oral nu mai este demult un subiect tabuu, auzim atât de des despre el, încât pare că a devenit o ştire relativ banală...
  • Publicat:
4 lucruri pe care nu le ştiai despre sexul oral

Sexul oral nu mai este demult un subiect tabuu, auzim atât de des despre el, încât pare că a devenit o ştire relativ banală…

Statisticile arată că majoritatea persoanelor fac sex oral, încă din adolescenţă. Deloc întâmplător: sexul oral poate fi o experienţă plăcută, sănătoasă, o formă de intimitate necesară.

Doar că există câteva lucruri pe care oamenii nu le ştiu despre sexul oral sau despre cunilingus.

Am selectat 4 aspecte care ar putea să vă surprindă:
 

1. Sexul oral are legătură cu cancerul de gât

Poate sună agresiv, dar da, poţi face cancer la gât de la sexul oral, susţin reprezentanţii “Societăţii Americane de Cancer”.

Nu sexul oral în sine este cel care cauzează cancerul, ci virusul HPV care poate fi transmis în timpul actului sexual, inclusiv în timpul actului sexual oral.

Cercetătorii au descoperit că unele tipuri de cancer (la orofaringe sau la amigdale) sunt cauzate de un anumit tip HPV, iar indicii privind o posibilă legătură dintre HPV şi cancer au apărut încă de la începutul anilor 90.

Apoi, în 2007 un studiu publicat în Jurnalul de Medicină din Marea Britanie, a demonstrat că riscul de cancer orofaringian a crescut în cazul celor care au practicat sex oral cu cel puţin 6 parteneri diferiţi, rămânând încă neclar cât de mulţi oameni au luat virusul ce a produs infecţia chiar în urma sexului oral.
 

2. Sexul oral îmbunătăţeşte sau strică relaţii

“Printre adulţi, sexul oral fie provoacă stres, fie apropie partenerii, aprofundând intimitatea dintre bărbat şi femeie”, a declarat sexologul Louanne Cole Weston, din California.

Mai mult, intervine grija faţă de reacţia partenerului şi presiunea performanţelor – “trebuie să fac sex oral suficient de bine pentru a satisface partenerul şi eşti singur în toată această treabă”.

De aceea, mulţi refuză să ofere partide de sex oral sau, din contră, să primească – alegând numai calea care li se pare mai uşoară.

Însă, mai mulţi consideră sexul oral un întăritor al relaţiei, momentul în care te poţi uita în ochii partenerului şi poţi pătrunde în spaţiul într-adevăr personal.
 

3. Sexul oral neprotejat este comun, dar prezintă riscuri

Mai multe boli cu transmitere sexuală, precum HIV, herpes, sifilis, gonoree, HPV, hepatită virală pot fi transmise pe cale orală.

“Sexul oral nu este sexul sigur”, insistă Terri Warren, proprietarul unei clinici private din SUA, specializată în boli cu transmitere sexuală.

“Este sexul mai sigur decât altele, dar în mod definitiv, nu este acel sex sigur.”

Riscurile depind de o mulţime de lucruri, incluzând chiar şi numărul de parteneri şi caracteristicile particulare ale sexului oral pe care îl practici.

De exemplu, sexul oral practicat unei femei este mai puţin riscant decât sexul oral oferit unui bărbat…

O barieră de protecţie poate fi prezervativul sau un material din plastic sau latex plasat pe suprafaţa vulvei sau a anusului.

Totuşi, fiind destul de incomod, oamenii renunţă la orice formă de protecţie şi îşi asumă riscuri substanţiale.
 

4. Sexul oral practicat înaintea sexului vaginal

A devenit o obişnuinţă în rândul adolescenţilor practicarea sexului oral nu numai frecvenţa mare, ci şi practicarea lui înaintea începerii vieţii sexuale.

Aceştia îl percep ca pe o formă mai puţin riscantă, care îi fereşte de sarcini nedorite sau de anumite boli. De fapt, pentru adolescenţi, sexul oral este o modalitate de a se apropia de partenerii lor, evitând anumite probleme sociale, emoţionale sau de sănătate… în mod complet eronat.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân