4 motive pentru care sexul dispare din viaţa ta

Viaţa ta sexuală nu este tocmai bună? Află că nu esti singura. Femeile din zilele noastre acordă mai puţin timp sexului decât cele din anii ‘50. Aproximativ 40 de milioane de americani au parte de ceea ce numesc psihologii - căsătorie fără sex (fac sex mai puţin de 10 minute pe an).
  • Publicat:
4 motive pentru care sexul dispare din viaţa ta

Viaţa ta sexuală nu este tocmai bună? Află că nu esti singura. Femeile din zilele noastre acordă mai puţin timp sexului decât cele din anii ‘50. Aproximativ 40 de milioane de americani au parte de ceea ce numesc psihologii – căsătorie fără sex (fac sex mai puţin de 10 minute pe an).

O viaţă sexuală activă este bună pentru sănătatea voastră. Poate satisface tot felul de nevoi emoţionale, fizice şi intime şi ajută partenerii aibă o relaţie strânsă, spune Anita H. Clayton, profesor de psihiatrie la Universitatea din Virginia şi autor al cărţii Satisfacţia: Femei, sex şi drumul spre intimitate.

Sunt foarte multe motive pentru care viaţa voastră sexuală are de suferit, de la kilogramele în plus şi perimenopauza (perioada dinaintea menopauzei), până la excesul de tehnologie în dormitor.

Iată 4 motive pentru care pofta de sex…apune:

1. Patul tău nu mai este suficient de…atrăgător

Auzim tot timpul expresia: “patul ar trebui să fie folosit numai pentru sex şi somn”. Şi acum vine întrebarea: de ce majoritatea insistă să îşi aducă laptopurile, tabletele şi serialele în dormitor? Acest exces de tehnologie poate cauza insomnii şi poate afecta viaţa sexuală.

În plus, este dificil sau chiar aproape imposibil să încerci să faci sex cu soţia ta dacă aceasta se ascunde în spatele unui ziar sau este nedespărţită de televizor sau dacă mâinile tale sunt mai ocupate să navigheze pe internet decât să exploreze corpul partenerului.

2. Medicamentele îţi reduc pofta sexuală

Este ironic! Începi să iei contraceptive pentru a putea avea parte de sex fără a întâmpina probleme nedorite, iar această pastilă magică începe încet să-ţi distrugă viaţa sexuală. Vă întrebaţi de ce? Aceste pastile contraceptive conţin hormoni estrogeni care cresc nivelul de proteine numite globuline (SHBG), care pot bloca secreţia de testosteron, hormon sexual masculin responsabil cu creşterea libidoului.

3. Nu esti mulţumită de corpul tău

Multe femei se consideră neatractive sau nu doresc să-şi experimenteze sexualitatea dacă au câteva kilograme în plus sau au suferit o schimbare a corpului în urma sarcinii. Din punct de vedere emoţional, ne confruntăm cu o idealizare media a formelor perfecte. Ideea principală este că nu trebuie să arăţi într-un anumit fel pentru a te bucura de o viaţă sexuală activă.

4. Ai ajuns la perimenopauză

Perimenopauza este definită ca perioada de tranziţie care precede menopauza naturală ce se manifestă adesea prin dezechilibre hormonale. Sub multe aspecte, menopauza este reversul pubertăţii şi poate debuta oricând de la 30 până spre 50 de ani. Cel mai adesea perimenopauza se declanşează în jurul vârstei de 40 de ani ducând la instalarea menopauzei spre 50 de ani.

Aceste schimbări pot face sexul să pară ca şi când ai alerga la un maraton şi ai pietricele în încălţăminte. Această etapă poate duce la o sensibilitate a vaginului, acesta devenind mai puţin lubrifiat şi dureri în timpul actului sexual, iar mai apoi la inexistenţa unei vieţi sexuale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân