Clitorisul, organul plăcerii

Şi doar al plăcerii, căci alt rost nu are. În funcţie de sexul fătului, clitorisul se transformă într-un penis sau nu. Este şi motivul pentru care mai este numit şi "falsul penis", cel al femeilor.
  • Publicat:
Clitorisul, organul plăcerii
Cuprins
  1.  
  2.  

Şi doar al plăcerii, căci alt rost nu are. În funcţie de sexul fătului, clitorisul se transformă într-un penis sau nu. Este şi motivul pentru care mai este numit şi „falsul penis”, cel al femeilor.

-Numele îi vine din limba greacă, în care cuvântul „clitoris” înseamnă „mic deal”.

-Glandele lui au 8.000 de terminaţiuni nervoase extrem de sensibile – adică un număr dublu faţă de „omologul” său masculin, penisul.

-Un orgasm clitoridian durează de obicei între 10 şi 30 de secunde, mai mult decât cel mai intens orgasm masculin.

-Joacă un rol cheie în capacitatea femeii de a juisa – multe femei nu reuşesc să atingă uşor (unele chiar deloc) orgasmul vaginal, însă extrem de puţine se plâng că nu ating extazul prin stimularea clitorisului.

-Între 50 şi 75% dintre femei au nevoie de această stimulare a clitorisului ca să simtă plăcere în timpul unui act sexual.

-Doar o mică parte a clitorisului poate fi văzută cu ochiul liber – de fapt, este de mărimea unui penis în stare flască, dar trei pătrimi din el sunt ascunse în corpul femeii.

-Clitorisul tot creşte de-a lungul vieţii noastre – în timpul pubertăţii creşte cam de 1,5 ori, iar după menopauză poate fi şi de 2,5 ori mai mare decât era la vârsta de 18-19 ani.

-Este singurul organ sexual fără funcţie în reproducere şi este unicul organ al omului care îi serveşte numai pentru obţinerea plăcerii şi nimic mai mult.

Citeşte şi: Doar 7% dintre femei au orgasm vaginal. Iata explicatia!

Barbatii nu se pricep la stimularea clitorisului

Sex cu iubitul, dupa vibrator? Da, si inca cum!

 

 

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: