Cum sa treci peste o despartire

Terminarea unei relatii este un moment dificil, indiferent de cat a durat apropierea dintre parteneri. Uneori, o despartire poate afecta intregul echilibru al persoanei in cauza.
  • Publicat:
Cum sa treci peste o despartire
Cum sa treci peste o despartire

Terminarea unei relatii este un moment dificil, indiferent de cat a durat apropierea dintre parteneri. Uneori, o despartire poate afecta intregul echilibru al persoanei in cauza. Inainte de a-ti dezvalui pasii, este foarte important sa faci cateva promisiuni fata de tine. Nu trebuie sa pozezi in lamentabila postura de iubita parasita, nu ai voie sa incurajezi eventualele porniri distructive. Acestea fiind spuse, ai grija sa:

Nu il suni. Indiferent de cat de importanta ti se pare o anume informatie, nu il suna! Daca ai indoieli in privinta despartirii (mai ales daca el a gresit fata de tine si tu ai fost cea care a luat decizia separarii) alege sa faci orice altceva, respectiv sa suni pe oricine altcineva (mama, prietena, cunostinta, etc).  Nici daca mai ai inca lucruri la el nu e cazul sa il suni. Poti apela oricand la un prieten comun pentru recuperarea obiectelor. Nu-l suna nici macar daca ai senzatia ca astfel te vei simti mai bine. Nu te vei simti mai bine, si mai exista si sansa ca el sa reuseasca sa te manipuleze si sa te faca sa il ierti.

Nu ii trimiti vreun email. Nici macar acele mailuri funny pe care le-ai primit si tu la randul tau de la altii. Nu e cazul sa ii trimiti email nici macar ca sa isi recupereze lucrurile pe care le are inca la tine. Nu il contacta sub nicio forma!

Nu mergi in barurile si cluburile in care stii ca se intalneste cu prietenii lui; nici macar in cazul in care tu ai descoperit locul prima. Trebuie sa fii constienta de faptul ca,  inainte de toate, simpla prezenta in acele locuri intesate de amintiri iti va provoca suferinta. Aparitia ta in locurile unde stii ca isi petrece timpul liber ar fi batatoare la ochi si chiar ofensatoare la un moment dat, asta fara sa mai amintim senzatia pe care ai incerca-o tu.

Nu incurajezi pornirile prietenilor tai, care vor fi tentati sa ii vorbeasca in public despre tine (nici macar atunci cand este vorba despre lucruri pozitive). 

Iti setezi telefonul astfel incat sa poti vedea oricand cine anume te suna. Astfel, vei evita sa ii raspunzi in cazul in care te suna de pe un numar ascuns sau de pe un numar de care tu nu stii. De asemenea, ca sa fii sigura ca vei rezista tentatiei, poti sa ii blochezi numarul, astfel incat orice apel care vine de la el sa fie cenzurat automat.

Nu raspunzi apelurilor lui si nici mailurilor pe care ti le trimite. Justificarea lui pentru aceste apeluri intempestive ar fi aceea ca suna ca sa vada ce faci. Nu te lasa dusa de nas. De fapt, el testa terenul ca sa vada daca mai are vreo sansa.

Nu apelezi sub nicio forma la ghicitoare in carti sau oracole. Pe langa ca sunt inutile, nu fac altceva decat sa te induca in eroare. Din cauza situatiei tu esti deja vulnerabila, asa ca evita orice influenta exterioara. Tu esti singura in stare sa decida asupra viitorului tau.

Nu te amagesti crezand ca despartirea este temporara. Sau, cel putin nu face asta pana cand nu esti sigura ca intentiile lui sunt indreptate spre impacare. Asteapta sa isi ceara mii si mii de scuze si, mai ales, fii foarte atenta la fapte. Doar atunci cand vei fi sigura ca s-a schimbat si ca vede relatia voastra asa cum ar trebui, acorda-i o sansa. Puncteaza insa ca e ultima!

Nu lasi ca aceasta despartire sa schimbe felul in care te raportezi la tine insati. Sa nu crezi ca e ceva in neregula cu tine, pentru ca nu asta e motivul pentru care nu mai sunteti impreuna. Sa nu iti para rau pentru nimic si sa nu te uiti inapoi. Daca te merita cu adevarat, nu va ezita sa incerce sa te readuca alaturi de el.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Sex inedit
Sex inedit
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”