Dependenta de sex: cat timp poate rezista un barbat departe de iubita lui?

Exista atat barbati, cat si femei care nu pot rezista fara sex – asta daca ne referim la ceea ce medical se numeste nimfomanie.
  • Publicat:
Dependenta de sex: cat timp poate rezista un barbat departe de iubita lui?
Cat timp rezista barbatii fara sex?

365 de zile departe de iubita reprezinta o grea incercare pentru un barbat? Sa fie adevarat oare ca reprezentantii sexului tare nu pot rezista fara sex prea multa vreme, acesta fiind motivul pentru care relatiile la distanta sunt sortite esecului? Psihologul nostru, Emilia Potenteu, dezbate subiectul.

„Voiam sa va intreb daca este adevarat ca barbatii nu pot rezista fara sex. Iubitul meu va pleca un an intr-o misiune internationala si ma gandesc cu groaza la ce o sa ni se intample. E drept, va veni acasa o data la 3 luni, insa nu pot sa nu imi fac griji. Am auzit atatea relatii care s-au rupt in perioade ca asta tocmai din cauza infidelitatilor. Ce ne sfatuiti?”

Exista atat barbati, cat si femei care nu pot rezista fara sex – asta daca ne referim la ceea ce medical se numeste nimfomanie. Insa nu face obiectul discutiei noastre. Cum prietenul tau nu face parte din aceasta categorie, discuta cu el si vedeti cum puteti sa va gestionati viata sexuala in situatia data, astfel incat sa nu „vi se intample nimic rau”.

Infidelitatea este intr-adevar una dintre cauzele care poate rupe o relatie, dar, de cele mai multe ori, nu infidelitatea in sine se face vinovata de aceasta, ci mai degraba noua perceptie, o noua viziune a cuplului si a partenerului – pe principiul „a nu vedea padurea de copaci”.

Daca perechea voastra este bine sudata si daca se stabilesc niste reguli clare despre ceea ce-si doreste fiecare dintre parteneri, lucrurile pot fi tinute sub control, iar aceasta perioada poate fi traversata cu bine si uneori chiar poate consolida relatia.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”