Disfuncţiile erectile

"Mă confrunt cu o problemă care mă macină deja de câteva luni: iubitul meu are de la finalul lui 2011 probleme erectile", se plănge una dintre cititoarele noastre care ne-a cerut sfatul pentru a ieşi din această situaţie neplăcută.
  • Publicat:
Disfuncţiile erectile

„Mă confrunt cu o problemă care mă macină deja de câteva luni: iubitul meu are de la finalul lui 2011 probleme erectile”, se plănge una dintre cititoarele noastre care ne-a cerut sfatul pentru a ieşi din această situaţie neplăcută.

Pe lângă faptul că are probleme erectile, partenerul ei nici nu vrea să consulte un specialist: „Nu ştim de ce, nu vrea să consulte un specialist, consideră că este sub demnitatea lui şi că totul se va rezolva de la sine, aşa cum a şi apărut. Dar eu nu mai cred asta. Vă rog, îndrumaţi-mă”, a mai scris cititoarea noastră.

Emlia Potenteu, psihoterapeutul nostru, îi răspunde: Problemele de erecţie, prelungite în timp, vin să sublinieze, disfuncţionalitatea relaţiei pe mai multe planuri.

O pană pasageră este justificată de rutină, oboseală, stare de sănătate sau emoţie precară, dar pana prelungită, de ordinul lunilor, este semnalul de alarmă că lucrurile sunt pe un drum neconstructiv.

În schimb, abandonul, neîncercarea şi complăcutul în situaţie sunt doar dovezi sigure că, cel puţin de-o parte a relaţiei, combustibilul s-a terminat.

Tot ce rămâne ambiguu şi nenatural, nu numai că nu se rezolvă de la sine, ci creşte ca intensitate, fiind un stadiu intermediar către sfârşit şi-o sursă sigură de nefericire bilaterală.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”