Ejacularea tardiva

Ejacularea tardiva este situatia in care barbatul nu ejaculeaza dupa 45 minute sau si mai mult dupa intromisiunea penisului in vagin. In cele mai multe situatii barbatul ejaculeaza numai daca se masturbeaza
  • Publicat:
Ejacularea tardiva
Ejaculare tardiva

Cand este precoce nu ne place, dar nici cand intarzie prea mult nu suntem multumite. Ejacularea tardiva, caci despre ea este vorba, a pus pe ganduri o cititoare CSID, care nu este nicidecum incantata de partenerul ei care ejaculeaza foarte greu. Emilia Potenteu si Iris Gogorici, sexpertii de serviciu, vin imediat cu lamuririle.

Nu mai sunt atat de tanara. Nu sunt la inceputul vietii sexuale. Dar totusi am o nedumerire. Partenerul meu ejaculeaza foarte greu. Pare ca se controleaza foarte bine – si ma lasa pe mine sa am 2-3 orgasme – dar… la un moment dat pare ca lui ii este foarte greu sa ajunga la orgasm.

Ejacularea tardiva este incapacitatea de a ejacula sau dificultatile frecvente in a ajunge la ejaculare si obtinerea orgasmului in ciuda prezentei unei dorinte sexuale normale si a stimularii sexuale adecvate.

Ejacularea tardiva este situatia in care barbatul nu ejaculeaza dupa 45 minute sau si mai mult dupa intromisiunea penisului in vagin. In cele mai multe situatii barbatul ejaculeaza numai daca se masturbeaza, dar nu si daca are contact sexual.

Cel mai adesea cauzele ejacularii tardive sunt psihologice. Mai rar exista cauze organice (afectiuni endocrine, afectiuni ale prostatei, hipertensiunea arteriala etc.). Dar esti sigura ca partenerul tau are nevoie de ajutor?

Esti sigura ca intarzierea ejacularii este intr-adevar o problema a acestuia sau mai degraba o binecuvantare (pentru tine) si o performanta (pentru el)?

Afla mai multe din editia tiparita a revistei Ce se intampla doctore?

 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Fetele obraznice vorbesc murdar in pat!
Fetele obraznice vorbesc murdar in pat!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân