Orgasmul vă poate ajuta să trăiţi mai mult. Ce alte beneficii are pentru sănătate

Orgasmul te poate ajuta să te simţi bine, dar poate face minuni şi pentru sănătatea ta. Iată ce beneficii îţi aduce.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Orgasmul vă poate ajuta să trăiţi mai mult. Ce alte beneficii are pentru sănătate

Orgasmul te poate ajuta să te simţi bine, dar poate face minuni şi pentru sănătatea ta. 15% dintre femei întîmpină probleme în obţinerea unui orgasm şi 10% spun că nu l-au cunoscut niciodată în timpul sexului.

Cu toate astea, el nu trebuie să lipsească din viaţa ta, pentru că îţi provoacă o stare de bine, îţi protejeză sistemul imunitar şi te uşurează şi de câteva kilograme. E necesar să spunem mai multe?

Sexologul Samantha Tojino explică cum ne poate menţine orgasmul sănătoşi şi cum ne poate ajuta să avem o viaţă lungă şi împlinită.

1. Te împiedică să te îmbolnăveşti

Vitamina C nu este singura care poate preveni o răceală. Activitatea sexuală şi orgasmul vă pot ajuta să obţineţi o imunitate bună. Excitarea sexuală şi orgasmele cresc numărul leucocitelor şi celulelor naturale ucigaşe în sângele periferic, care ajută la stimularea sistemului imunitar.

2. Te face mai puternic

Oxitocina, un hormon produs de hipotalamus, responsabil şi pentru contractaţiile din timpul naşterii, se eliberează în timpul orgasmului. Hormonul iubirii, aşa cum se numeşte în mod obişnuit, vă poate ajuta să controlaţi tensiunea arterială şi frecvenţa cardiacă.
„Cercetătorii  au constatat că femeile, care au făcut sex cu o noapte înainte, reuşesc să îşi controleze  mai bine tensiunea arterială şi ritmul cardiac în timp ce se află într-o situaţie stresantă , spre deosebire de femeile care nu sunt active sexual”, adaugă Tojino.

3. Surpriză! Orgasmul îţi face vaginul fericit

Ştiţi vechea zicală: „Dacă nu o foloseşti, o vei pierde!” Acelaşi lucru este valabil şi pentru organele genitale . Pe măsură ce îmbătrâneşti, mai ales după apariţia menopauzei, dacă nu faci sex des, vaginul devine tot mai uscat , iar sexul poate fi unul dureros atunci când îţi reiei activitatea.

Pe de altă parte, dacă nu întrerupi acest proces, vaginul tău te va iubi. După o analiză a reflexelor genitale feminine, specialiştii cred că actul sexual ajută la menţinerea funcţiei vaginale şi pelvine. Cum? Acesta declanşează un reflex muscular care ajută la menţinerea şi îmbunătăţirea funcţiei vaginale.

4.Te poate ajuta să te îţi vină blugii din adolescenţă

Sexul (vorbim despre 10 minute de preludiu şi 15 minute de activitate) arde calorii.
Specialiştii germani au descoperit atunci când au măsurat masele corporale pentru un studiu că femeile, care au făcut sex în mod obişnuit, aveau talia şi şoldurile mult mai subţiri decât cele care nu au avut activitate.

Motivul? Cercetările arată că aceast proces poate fi legat de testosteron, un hormon asociat cu creşterea libidoului. „Nivelurile de testosteron cresc după sex, iar acest lucru ajută la îmbunătăţirea memoriei şi la prevenirea grăsimii abdominale’’ , afirmăTojino.

Femeile care se simt bine în propria piele după ce au pierdut mai multe kilograme pot observa o creştere a excitaţiei, a orgasmului şi a satisfacţiei generale.

5.Te aduce într-o stare bună

Un alt beneficiu al oxitocinei, hormonul care este eliberat în timpul orgasmului, este relaxarea. Dacă suferiţi de depresie, actul sexual vă poate îmbunătăţi dispoziţia.

6. Promovează fericirea maritală

Relaţiile sexuale regulate pot ajuta, atât bărbaţii, cât şi femeile, să se exprime mai bine – mai ales dacă suferiţi de alexitimie, incapacitatea de a recunoaşte emoţiile şi manifestările lor. O creştere a activităţii sexuale poate favoriza comunicarea în cuplu. Cercetările realizate de cei de la Institutul Kinsey au relevat că persoanele care au relaţii sexuale de mai mult de patru ori pe lună cunosc fericirea în cuplu. „Cred că există o comunicare bună şi partenerul înţelege de ce este nevoie pentru a-şi ajuta jumătatea să atingă efectiv orgasmul„, precizează sexolugul.

7. Orgasmul te ajută să dormi bine

Dacă suferiţi de insomnie, poate că ar bine să faceţi sex mai des. În timpul orgasmului, corpul eliberează oxitocina, un hormon care vă poate ajuta să scăpaţi de insomnia. Oxitocina ne ajută să reducem nivelurile de cortizol, ceea ce ne poate crea un sentiment general de relaxare, iar la unele persoane chiar de somnolenţă. După orgasm, probabil că veţi fi gata pentru un somn profund.

Iată 4 moduri de a vă păstra o viaţa sexuală satisfăcătoare:

1. Faceţi dragoste minimum o dată pe săptămână

Cuplurile au programe şi nevoi diferite, astfel încât nu există un număr de partid ce trebuie respectat. Cu toate astea, e indicat să daţi frâu sentimentelor măcar o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni.

2. Nu uitaţi de stimularea sexuală

Indiferent dacă se petrece în timpul zilei sau seara, stimularea sexuală reprezintă o parte importantă a intimităţii. Cercetătorii au măsurat, în cadrul unui studiu, nivelul de testosteron la femei înainte şi după sex, după preludiu şi după practicarea unor exerciţii fizice. Nivelurile de testosteron ale femeilor au fost mai mari, atât înainte, cât şi după actul sexual, dar preludiul a provocat cea mai mare creştere a testosteronului din toate.


„Amintiţi-vă că momente de tandreţe nu duc întotdeauna şi la sex , aşa că încercaţi să petreceţi mai mult timp împreună pe canapea sau chiar înainte de culcare, în timp ce vă relaxaţi „, spune Tojino.

3. Planificaţi o întâlnire

Planificaţi o noapte specială doar pentru voi. Acesta se poate petrece într-un loc special  sau acasă, atunci când copiii sunt plecaţi. Poate fi o perioadă în care puteţi face lucrurile interesante.

„Bucuraţi-vă de alimentele afrodisiace, precum căpşunile acoperite cu ciocolată sau experimentaţi jucăriile, dacă acestea vă inspiră”, adaugă sexologul.

4. Fiţi creativi

„Îmi place să le spun pacienţilor să-şi îndeplinească frecvent o fantezie”, spune Tojino. Fantezia ar putea fi o nouă poziţie sau un loc unde îşi pot desfăşura acţiunea (altundeva decât patul!)“ Dacă îţi imaginezi acea fantezie la începutul săptămânii, vei avea timp pentru a o planifica vineri sau sâmbătă. Poate reprezenta un factor de excitare pentru ambele părţi, ştiind că la sfârşitul săptămânii vine ceva nou şi interesant”,adaugă ea.

Asiguraţi-vă însă că vă veţi bucura amândoi de asta.

Foto: 123rf.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând vedete ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân