Poziţii sexuale care ard grăsimea de pe abdomen, după Sărbători

Grăsimea de pe abdomen acumulată în perioada Sărbătorilor poat fi redusă în pat. Iată lista completă cu poziții sexuale care ard grăsimea de pe abdomen.
  • Publicat:
Poziţii sexuale care ard grăsimea de pe abdomen, după Sărbători
FOTO: 123rf.com
Trebuie să recunoaştem că unele exerciţii sunt mai plăcute decât altele. Şi mai eficiente. În această perioadă, temperaturile nu sunt tocmai favorabile pentru a alerga prin parc, iar mersul cu bicicleta este exclus. Cât despre antrenamentele la sală, putem fi puţin sceptici, mai ales că vorba clasică a românului este ”De mâine/de la anu’ merg la sală”. Aşa că, să lăsăm aceste rezoluţii pentru începutul lui 2022. Până atunci, putem scăpa de grăsimea de pe abdomen sau kilogramele în plus acumulate în perioada Sărbătorilor, în pat, cu ajutorul poziţiilor sexuale.  Iată lista completă cu poziții sexuale care ard grăsimea de pe abdomen.
Este sexul bun pentru arderea caloriilor? Ne ajută să scăpăm de grăsimea de pe abdomen? Există anumite poziţii sexuale mai eficiente decât altele? Da, iar asta veţi descoperi în informaţiile următoare.

Sexul şi arderea caloriilor

Nimic nu se compară cu o sesiune de exerciţii fierbinţi. Odată ce ritmul cardiac ajunge la maximum, temperatura corpului creşte şi este capabil să ardă grăsimea de pe abdomen. Surprinzător, există o legătură între sex şi energia pe care o consumăm în timpul partidelor, dar oare este sexul la fel de eficient ca exerciţiile cardio?

Consumul de energie şi grăsimea de pe abdomen

Secretul pentru un corp perfect, tonifiat şi fără grăsime pe abdomen ţine şi de deficitul de energie. Ceea ce înseamnă că în fiecare zi trebuie să consumi mai puţine calorii decât arzi. În acest sens, celulele de grăsime eliberează energia depozitată pentru a echilibra deficitul.
La fel ca în cazul controlului asupra caloriilor consumate este foarte important să arzi la fel de multe câte ai acumulat, iar asta în fiecare zi, cu ajutorul activităţilor fizice. În felul acesta ajuţi la îmbunătăţirea rezistenţei tale în privinţa antrenamentelor, reduci riscul apariţiei bolilor metabolice şi ajuţi la creşterea deficitului de energie.
Atunci când te afli la sală este mult mai simplu să măsori intensitatea antrenamentului. Îţi poţi da seama de ritmul cardiac sau cu ajutorul unui accelerometru, mai ales că  multe aparate au fost create să măsoare caloriile astfel încât să ştii cu exactitate cât de multe ai consumat, dar şi la ce nivel energetic eşti.
Dar în zilele în care nu eşti la sală, pe bandă şi nu-ţi poţi da seama de consumul de calorii, intervine MET, echivalentul metabolic, o unitate de măsură a consumului de oxigen pentru a produce energia necesară în anumite activităţi fizice.

Ce este MET şi de ce este atât de relevant

Orice activitate fizică necesită energie. Şi, în timp ce unele sunt mai uşor de măsurat faţă de altele, toate necesită o atenţie în privinţa consumului de calorii. MET este o unitate de măsură a metabolismului, care oferă informaţii legate de consumul de energie pentru fiecare tip de activitate, de la mersul pe jos şi yoga, până la grădinărit şi sex.
1 MET este echivalent cu 3,5 ml de oxigen/ kilogram, în funcţie de greutatea corpului. Aceasta este cantitatea de oxigen pe care o consumi când faci pauză, nu te mişti, ci pur şi simplu îţi relaxezi corpul.  2 MET înseamnă de două ori mai mult consum de energie, undeva la 160 kcal/ oră, în timp ce 10 MET, evident, înseamnă de 10 ori mai mult, mai exact, undeva la 800 kcal/ oră.

Poziţii sexuale care ard grăsimea de pe abdomen

Potrivit unor studii s-a estimat că o partidă de sex pe săptămână, timp de un an, echivalează cu arderea a 7500 de calorii. Mai exact, undeva la 120 de kilometri de alergare. Aşa că, un lucru este sigur: sexul slăbeşte. Dar trebuie să avem în vedere şi poziţiile sexuale pe care le adoptăm, ca rezultatele să fie eficiente. Bineînţeles,  nu doar poziţiile sexuale ajută la eliminarea grăsimii de pe abdomen, ci şi intensitatea şi durata unei partide de sex. Cu cât rezişti mai mult, cu atât vei arde mai multe calorii.
În picioare. Când aveţi parte de momentul vostru intim, sexul în picioare poate fi mult mai solicitant, asta pentru că trebuie să menţii atât greutatea ta, cât şi a partenerului şi, în acest sens, mai multe grupe de muşchi lucrează, în special muşchiul gluteal şi gambele.
Poziţia misionarului. Deşi este asociată cu o viaţă sexuală mai puţin aventuroasă, poziţia misionarului este ideală pentru arderea grăsimilor. În această situaţie se lucrează muşchiul gluteal, coapsele, muşchii abdomenului şi, în funcţie de poziţia ta exactă, poţi lucra şi braţele.

Poziţii sexuale care ard grăsimea de pe abdomen- Cowgirl. Iată o poziţie care vine în favoarea femeilor. Dacă ţi-ai propus să arzi câteva calorii şi să-ţi lucrezi muşchiul gluteal, abdomenul şi coapsele, stai deasupra. Avantajul acestei poziţii sexuale stă în faptul că poţi controla mişcările şi intensitatea actului sexual.

Doggy style. În această poziţie, bărbatul va lucra eficient muşchiul gluteal şi abdomenul, în timp ce femeile vor lucra tricepsul, pieptul, abdomenul şi picioarele.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân