Sexul: 5 aspecte negative, dar perfect normale

Deşi partidele de sex te fac să te simţi bine alături de partener, dar şi eliberată de stres, acestea au şi câteva aspecte negative, dar perfect normale.
  • Publicat:
Sexul: 5 aspecte negative, dar perfect normale

Chiar dacă ai avut unul sau mai mulţi parteneri sexuali, cu siguranţă ai experimentat atât părţile bune ale sexului, cât şi pe cele mai puţin plăcute. Îţi cunoşti suficient de bine corpul, ştii ce-ţi place şi ce nu, dar şi unde-ţi doreşti să fii atinsă de partener pentru a simţi plăceri maxime, dar cu toate astea, oricât de experimentată ai fi sau oricât, există anumite aspecte de care te loveşti, care te fac să-ţi pui semne de întrebare. Tocmai de aceea, am pregătit pentru tine o listă cu aspectele negative ale sexului care, deşi par ciudate, sunt perfect normale.

Sexul şi zgomotele ciudate

Se elimină aerul din organele genitale. Cu siguranţă, orice femeie a trecut prin acest moment, pe care multe dintre ele îl consideră ”stânjenitor”, dar care este perfect normal. Te afli în mijlocul acţiunii, complet pierdută şi savurând momentul când. Deodată, vaginul tău scoate nişte sunete ciudate. Acesta este, de fapt, rezultatul în urma unei bule de aer aflate în vagin şi sună ca şi când ai flatula. Vestea bună? Este perfect normal şi multe femei trec prin asta, chiar dacă nu sunt deschise discuţiilor. Cum să eviţi acest lucru? Multe femei au descoperit că apariţia acestor sunete are loc în momentul în care penetrarea este accelerată, iar pentru a evita apariţia lor, spune-i partenerului tău să schimbaţi poziţia, astfel încât penisul să nu mai iasă de tot din vagin sau să fie mai delicat în mişcări.

Sexul şi fluidele

Produci multe fluide. Fie că ai parte de orgasm cu squirt sau ejaculezi normal, ambele sunt normale în timpul sexului şi nu trebuie să reprezinte motiv de îngrijorare. În prima situaţie, femeia are parte de un orgasm ”exploziv” în care fluidele au mai multă presiune, în timp ce ejacularea normală este atunci când vaginul se lubrifiază în cantităţi mai mici.

Sexul şi energia

Nu mai ai energie după sex. Probabil ţi s-a întâmplat să nu te mai simţi în stare de ”runda a II-a”. Bine ai venit în club! Explicaţia este următoarea: în timpul sexului corpul se eliberează de stres, se relaxează complet şi simte nevoia de odihnă.

Sexul şi infecţiile

Apar infecţiile tractului urinar. Infecţiile urinare sunt una dintre cele mai comune probleme cu care femeile se confruntă după sex, iar asta pentru că în timpul contactului sexual, este mult mai uşor ca bacteriile să ajungă la vezică prin intermediul uretrei. Deschiderea uretrei se află foarte aproape de vagin şi anus, ceea ce face mai uşoară transportarea bacteriilor către tractul urinar. Acest lucru poate avea loc chiar şi atunci când foloseşti diafragme, eşti însărcinată sau foloseşti spermicide, cu sau fără prezervativ. Pentru a preveni apariţia infecţiilor urinare evită sexul normal imediat după cel anal. Întotdeauna spală-te înainte! Valabil şi pentru partener (mai ales!). Mai mult, urinează atât înainte de a face sex, cât şi după, pentru a elimina bacteria şi hidratează-te în permanenţă pentru a-ţi menţine tractul curat.

Sexul şi durerile

Apar durerile. 30% dintre femei se confruntă cu dureri în timpul sexului, iar majoritatea experimentează acest disconfort atât în interior, cât şi la exterior. Durerile pot apărea din multiple cauze. Fie sexul este prea dur, fie vaginul nu este suficient de lubrifiat. În cazul în care durerile nu dispar, cel mai probabil te confrunţi cu o infecţie sau vulvodinie, o durere cronică a cărei cauze nu este identificabilă şi care apare, în special, în perioada postmenopauză. În plus, nu te teme să comunici cu partenerul tău şi luaţi o pauză de la actul sexual. Un lubrifiant pe bază de apă poate fi un mic ajutor, la fel şi schimbarea poziţiei.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”