Sexul oral este lubrifierea perfectă?

De 5 ani am o prietena cu urmatoarea problema: nu se lubrifiaza decat daca ii fac sex oral. Pot numara pe degete serile in care am putut sa o penetrez fara aceasta etapa. Ce se intampla?
  • Publicat:
Sexul oral este lubrifierea perfectă?
Lubrifierea, un calvar

De ce femeile se lubrifiaza uneori atat, dar atat de greu? Care pot fi cauzele, dar mai ales solutiile? De toate nelamuririle cititorilor se ocupa, ca de obicei, psihologul nostru, Emilia Potenteu.

„De 5 ani am o prietena cu urmatoarea problema: nu se lubrifiaza decat daca ii fac sex oral. Pot numara pe degete serile in care am putut sa o penetrez fara aceasta etapa. A fost la medici, nu am primit un raspuns concret. Din cand in cand mai utilizam lubrifiant. Este o problema derivata din relatia noastra? Nu ma vrea indeajuns? Nu indraznesc sa intreb asta, dar frecventa cu care se intampla ma sperie… poate fi ceva pur fiziologic si atat?”

Exista nenumarate cauze de natura fiziologica ce duc la acest fenomen numit dispareunie. Lubrifierea insuficienta vaginala este o tulburare frecventa care afecteaza un numar mare de femei. Sunt tot felul de situatii care favorizeaza acest simptom: infectii micotice cronice, infectii bacteriene cronice, boli cu transmitere sexuala (de exemplu, trichomonas vaginalis), traumatisme vaginale, debutul unor tumori maligne.

Exista studii care sustin ca anumite diete severe pot influenta secretia vaginala in timpul actului sexual. Daca din punct de vedere medical, toate aceste posibile cauze au fost inlaturate, ramane sa descoperiti impreuna, continutul unui preludiu care sa-i ofere partenerei posibilitatea sa traiasca toate senzatiile necesare unui act sexual de calitate.

Emilia Potenteu: „O mare varietate de cauze poate sta la baza unei lubrifieri necorespunzatoare a vaginului: scaderea nivelului estrogenilor in sange, aciditatea vaginala, disfunctii ovariene cauzate de chimioterapie, tulburari ale imunitatii, fumatul excesiv, reducerea activitatii sexuale. De asemenea, Sindromul Sjogren are in simptomatologia lui, pe langa reducerea secretiei salivare si lacrimale, si reducerea secretiei vaginale.”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân