Despre controlul ginecologic şi testarea HPV VIDEO By CSID

Medicul primar ginecolog Marius Romila explică pe larg în ce constă controlul ginecologic, dar şi importanţa testării pentru HPV.

Controlul ginecologic poate salva vieţi. Aceasta în condiţiile în care examinarea colului uterin, a ovarelor, uterului şi trompelor poate fi de mare ajutor medicilor în depistarea unor leziuni şi tumori, maligne sau benigne, în stadiu incipient.

Controlul ginecologic trebuie făcut regulat, iar orice durere, sângerare în afara menstruaţiei sau modificare a secreţiei ar trebui semnalate medicului specialist ginecolog. Pe lângă examinarea clinică, medicul face ecografii şi recoltează probe pentru analize precum Babeş Papanicolau. De asemenea, medicul ginecolog poate recomanda testarea pentru HPV, virus ale cărui tulpini oncogene cresc riscul apariţiei cancerului de col uterin, dar şi pe cel al altor tipuri de cancer. Am stat de vorbă pe larg, în interviul video, cu medicul primar ginecolog Marius Romila despre tot ceea ce implică un control ginecologic, dar şi testarea pentru Human Papilloma Virus!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Marius Romila - Medic primar obstetrică – ginecologie și medicină materno fetală
Dr. Marius Ciprian Romila este medic primar în Obstetrică-Ginecologie. Are competențe în Histeroscopie, Laparoscopie ginecologică, Colposcopie și Ecografie obstetricală în cadrul Medicover, Fetal Care și Femme Boutique Medical. Experiență• 2012 - prezent: Activitate medicală, ...
citește mai mult