Endometrioza: tratamente eficace VIDEO By CSID

Statistica spune că una din 10 femei suferă de endometrioză, iar la pacientele cu infertilitate, boala se regăseşte într-un procent de peste 50 %. Pentru a discuta despre acest subiect, am intervievat-o pe doamna profesor doctor Elvira Brătilă, fondatoarea primei academii de endometrioză din România.

Medicul ne-a răspuns la întrebări precum: de ce este atat de dificil de pus diagnosticul de endometrioză, cum se face diagnosticarea acesteia, care sunt simptomele prin care se exprimă această boală, de ce este important un diagnostic precoce al bolii, la ce vârstă se manifestă cu preponderenţă. Din discuţie am aflat şi care este tratamentul adecvat, când chirurgia devine o soluţie, de ce e important ca pacientul să fie văzut de un om care s-a supraspecializat în această boală.

 

Citește și:
Endometrioza: cum se tratează prin operaţie
Endometrioza: ce să faci când suspectezi că ai această afecţiune
Endometrioza, responsabilă pentru infertilitate
Exclusiv Online - 08.03.2019

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.