Neurochirurgul Dorin Bică: totul despre accidentul vascular cerebral INTERVIU VIDEO

Neurochirurgul Dorin Bică explică simptomele şi soluţiile de recuperare disponibile pentru pacienţii cu accident vascular cerebral, una dintre principalele cauzele de mortalitate din lume.
  • Publicat:
  • Actualizat:

La nivel mondial, accidentul vascular cerebral reprezintă a doua cauză de mortalitate şi a treia responsabilă pentru apairiţia dizabilităţilor. Accidentul vascular cerebral înseamnă de fapt moartea unor celule de la nivelul creierului, situaţie care apare ca urmare a privării de oxigen cauzate de blocarea unui vas de sânge sau de ruperea acestuia.

Printre factorii de risc pentru accidentul vascular cerebral se numără hipertesiunea, nivelul crescut de grăsimi din sânge şi diabetul. În plus, fumatul, sedentarismul, obezitatea şi dietele dezechilibrate pot creşte riscul producerii unui accident vascular cerebral. Odată produs, accidentul vascular cerebral poate duce la pierderea unor funcţii importante din organism şi chiar la deces. Am stat de vorbă cu medicul specialist neurochirurg Dorin Bică despre metodele de prevenţie a accidentului vascular cerebral, dar şi despre soluţiile de tratament şi recuperare după un accident vascular cerebral!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Dorin Bică - Medic Primar Neurochirurg
Dr. Dorin Bică este Medic Primar Neurochirurg, supraspecializat în chirurgia tumorală vasculară cerebrală și spinală. Timp de 5 ani a studiat și profesat în Marea Britanie și Franţa, unde a perfecţionat tehnici moderne minim invazive în cadrul unor sisteme performante de sănătate. Dr. ...
citește mai mult
Cum să reduci celulita - VIDEO by CSID
Cum să reduci celulita - VIDEO by CSID